Skocz do zawartości
KleineMaus

Poczta

Polecane posty

Na wstępie może krótkie info. Obecnie korzystam z poczty we własnych domenach, używając usługi live.domains.com, w oparciu o outlook.com. Wszystko super, jednak od 15 lipca M$ kompletnie zawiesza tą usługę i zmusza klientów do przejścia na Office 365 albo bye bye. Niestety to rozwiązanie mi nie odpowiada, ponieważ tam można przypiąć tylko 1 domenę do konta.

W związku z tym, szukam odpowiednika. Dedykowanej usługi do poczty, gdzie mogę przypiąć więcej niż jedną domenę i tworzyć co najmniej kilka aliasów do jednego konta. Idealnym przykładem jest tutaj Google dla firm, który już znam. Ale może ktoś poleci coś innego, np. w oparciu o Exchange? Nie ukrywam, że żal byłoby się rozstawać z interfejsem jaki oferuje Outlook.

W ramach Office 365 da się bezproblemowo dopiąć wiele domen.

Aliasy to też nie jest jakiś duży problem z tego, co pamiętam.

@kafi kontaktowałem się z M$ i powiedzieli mi, że do jednego konta może być przypięta tylko jedna domena. Ponadto kolejny alias, to dla nich następna licencja i nowa skrzynka. Przy kilku-kilkunastu adresach koszty zaczynają się robić bardzo duże. No i to ograniczenie w postaci jednej domeny... Szkoda, że zabierają coś dobrego i wciskają gorszą usługę za $. Gdyby była płatna opcja pozostania w live.domains.com w rozsądnej cenie, to bym został. Ale jest jak jest.

@ATS dziękuje za przesłaną propozycję. Mam dwa pytania:

- Czy Wasza usługa jest oparta może o Exchange 2013?

- Czy istnieje możliwość zwiększenia pojemności konta, gdyby istniała taka potrzeba?

@mmmm21 byłoby idealne, gdyby nie fakt, że można przypiąć tylko 1 domenę do konta. Przy czym może zakup 2 kont, byłby rozwiązaniem. Wysłałem zapytanie do OVH.

@ATS bardzo dziękuje za informację. Przetestuję :).

@KleineMaus

Zapraszamy do zapoznania z ofertą naszych planów hostingowych http://hostedexchange.pl/oferta/biznesowe-plany-taryfowe.aspx , które oparte są o Exchange 2010.

Istnieje możliwość:

• podpięcia wielu domen
  • zmiany pojemności skrzynki
  • zmiana rodzaju planu taryfowego

W przypadku pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu support@hostedexchange.pl.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się