Skocz do zawartości
SEC

Szukam VPS z administracją lub konta reseller podobnego do...

Polecane posty

Witam
Szukam VPS z administracją lub konta reseller zbliżonego parametrami do LUNA II obecnie używanego przeze mnie w Kei.pl. Szukam partnera na lata nie na chwilę (w kei.pl byliśmy chyba od 2000 r.).

Cena istotna lecz nie najważniejsza.

Specyfikacja w Kei to mniej więcej to:
http://www.kei.pl/serwery-wirtualne/szczegolowa-specyfikacja
http://www.kei.pl/serwery-wirtualne/parametry-bezpieczenstwa

Dodatkowo potrzebuję:
-przypisywanie ssl do każdej domeny osobno,
-przełączanie wersji php osobno dla każdego konta.

Nasze wymagania:
-naprawdę "kumaty" admin w razie padów, włamań itp 24h,
-intuicyjny panel administracyjny,
-szczegółowe logi i statystyki obciążeń kont,
-filtry adresów ip, antyspam, antywir,
-backup,
-nieograniczona ilość kont,
-transfer min. 50 najlepiej bez ograniczeń (i tak go nie zużywamy),
-powierzchnia min. 20,
-wydajny MSQL min. 50 (najlepiej brak limitów baz, brak limitów wielkości bazy)
-konto shell
-pomoc w razie padów włamań itp 24h

Mile widziany:
-intuicyjny panel administracyjny,
-i taki sam webmail.

Prosze o pomoc w wyborze lub oferty solidnych firm.

Pozdrawiam

Rafał

Sprawdź ofertę serwerów zarządzanych od MZone, czas reakcji na zgłoszenie jest naprawdę krótki a administracja na wysokim poziomie.

Zapraszam serdecznie do naszej oferty, tu polecam nasz Hosting Dedykowany z Panelem Directadmin:

http://www.mzone-net.eu/pro-managed

Serwer PRO ONE

Dysk 50 GB

Transfer 700 GB na miesiąc

Indywidualna konfiguracja środowiska serwera pod potrzeby danego klienta!

Wraz z serwerem oferujemy darmowy Panel Directadmin, monitoring 24/7, kopie zapasową oraz administrację.

Przy zamówieniu serwera na okres 12 miesięcy dodatkowo:

Certyfikat Comodo Positive SSL

Darmowa domena

Darmowy dostęp do oprogramowania monitoringu dla klienta

Dwa miesiące gratis

W przypadku pytań zapraszam do kontaktu z konsultantem na czat lub poprzez formularz zgłoszeniowy.

• Upvote 1

Zdecydowałeś się już co na coś innego?

Polecam kontakt z działem handlowym kei, są bardzo otwarci i myślę że po tylu latach współpracy powinieneś się upomnieć o dobrą ofertą;)

Zdecydowałeś się już co na coś innego?

Polecam kontakt z działem handlowym kei, są bardzo otwarci i myślę że po tylu latach współpracy powinieneś się upomnieć o dobrą ofertą ;)

Witam

Jeszcze nie zdecydowałem. Mam jeszcze trochę czasu.

Co do kei to szkoda gadać. Po tylu latach 5% rabatu to trochę żenujące, tym bardziej, że platforma nie była jakoś szczególnie obciążana.

Ale nie tylko o kasę tu chodzi. Mam porównanie jakości obsługi kiedyś i dziś. Kiedyś nie było z niczym problemów wszystko się dało, dziś prostych rzeczy się nie da. Albo wiedza adminów jest na co raz niższym poziomie (czytaj=słaby admin, mniej trzeba zapłacić), albo taka polityka firmy.

Myślę że możesz dostać więcej niż te 5%, z automatu oczywiście nikt rabatu nie daje, trzeba czasami nacisnąć;) A co do indywidualnego podejścia to standardowo pierwsza linia nie ma takiej wiedzy jak admini, ale po dotarciu do nich spokojnie można sporo zmienić w konfiguracji, żeby się dało, albo żeby przygotowali nową konfigurację (z Twojego pierwszego postu - oddzielny ssl dla każdej domeny na virt oraz autonomiczna wersja php dla konta ftp, nie ma ale podobno już wkrótce ma być - też mi na tym zależy bo jednak ssl coraz bardziej popularny, a zakładanie osobnych serwerów dla każdej domeny jest drogie i uciążliwe). Sam zgłosiłem im ostatnio kilka tematów i z niecierpliwością czekam na wdrożenie - odnoszę wrażenie że ostatnio właśnie szybciej idą im wdrożenia.

Myślę że możesz dostać więcej niż te 5%, z automatu oczywiście nikt rabatu nie daje, trzeba czasami nacisnąć ;) A co do indywidualnego podejścia to standardowo pierwsza linia nie ma takiej wiedzy jak admini, ale po dotarciu do nich spokojnie można sporo zmienić w konfiguracji, żeby się dało, albo żeby przygotowali nową konfigurację (z Twojego pierwszego postu - oddzielny ssl dla każdej domeny na virt oraz autonomiczna wersja php dla konta ftp, nie ma ale podobno już wkrótce ma być

Ale to właśnie KEI powinno wyjść z propozycją dobrego rabatu dla stałego klienta, a niestety 5% rabatu po takim czasie to lekka żenada. Sam zaczynałem w KEI hosting chyba w 2002 roku i po 2 latach odszedłem.

Miedzy innymi z powodu ceny ale i przez panel niekompatybilny z DA / cpanel.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się