Skocz do zawartości
Muczkowski

Podpięcie domeny pod serwer VPS OVH

Polecane posty

A ja już rozgryzłem o co chodzi. Mnie domena flashbackfestiwal.pl przekierowuje na inny adres niż Was. Mnie przekierowuje zgodnie z przekierowaniem w ramce. Was na IP. Dlatego nie mogę skonfigurować tego wordpressa ponieważ nie mam do niego dostępu z poziomu przeglądarki. Wszystko jasne. I doszedłem do wniosku, że może to być też zależne od dostawcy internetu. Niektórym moim znajomym wyświetla się adres z ramki, niektórych przekierowuje zgodnie z IP.

jedną osobę przekieruje od razu dobrze inna musi poczekać na odświeżenie dns (odświeżenie na komputerze i na wybranym serwerze dns)
Jedną metodą jest wywołanie u siebie w cmd:
ipconfig /flushdns

aby wyczyścić dane u siebie na kompie. Jeśli nie pomoże to musisz czekać lub dopisać sobie wyjątek w hosts

Misiek - DNS'y TP nie są złe - u mnie jest tak jak być powinno:P a do tego przy DNS TP teraz youtube lepiej chodzi niż kiedyś (jakiś cache wprowadzili czy coś), bo jeszcze kilka miesięcy temu to wieczorami filmik w 360p było ciężko obejrzeć ;)

Może teraz jak ich Orange wciągnęło to ktoś w końcu otworzył cfg DNSów i zmienił domyślny czas cache na jakąś ludzką wartość :)

Ja tam nigdy nie miałem problemów - nawet darmowe .tk kiedyś jak przekierowałem to od razu przekierowanie działało (nawet chwili nie czekałem):P

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się