karimjaro 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2013 Posiadam obecnie serwer VPS który wykupiłem w PHU Dianet, teraz jest on na biznes-hoście parametry: Procesor 2x3 GHZ min 4 GB Ramu, max 8 GB Transfer 100 GB Dysk: 10 GB Poszukuję alternatywy dla tego serwera, obecnie kosztował mnie 700 zł za rok z DA - pomocą administracyjną w razie jakichkolwiek awarii. Chcicałbym jakis VPS o podobnych parametrach w podobnej cenie. Na strony zagląda około 12 tys unikalnych osób miesięcznie, a online zazwyczaj siedzi około 100 osób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2013 jak drożej to hekko http://www.hekko.pl/hosting_dedykowany.html ..a jak taniej to promocja odhttp://neteasy.pl z tym, że po roku wyjdzie cie podobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2013 Poszukuję alternatywy dla tego serwera, obecnie kosztował mnie 700 zł za rok z DA - pomocą administracyjną w razie jakichkolwiek awarii. Problemem jest, jakość, koszty, słaba pomoc techniczna? Czy po prostu widzimisię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2013 Stawiałbym na koszt .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karimjaro 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Koszty chciałbym uzyskać podobne, z jakości nie jestem zbytnio zadowolony często serwer ma chwilowe zawiechy w ciągu dnia i wtedy pingi rosną strasznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Bo to jest serwer budżetowy? To tak jakbyś żądał za 700zł auto z salonu... Pamiętaj, cena prawie zawsze odpowiada jakości... Nic tańszego, bardziej stabilniejszego nie znajdziesz. Ewentualnie droższe lub bardziej badziewne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mintshost.pl 21 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Z naszej strony możemy zaoferować:Serwer VPS StarterProcesor: 3.2 GHzDysk: 50GB SSDPamięć: 3 GB RAMoraz transferem bez limituza 150zł rocznie!Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi ofertami na stronie - Mintshost.plW razie szczegółowych pytań zapraszamy na nasza stronę gdzie nasz konsultant odpowie na Pańskie pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 @mintshost Co za różnica, że pójdzie do Was skoro to ta sama firma? I to na kilkukrotnie tańszego vpsa. To tak jakbyście kazali mu przejść na niższy pakiet Na Twoim miejscu sprawdziłbym mzone lub hekko, jednak skoro zależy Ci na jakości i administracji to podnieś budżet. U nas możemy zaoferować coś na XEN'ie i dyskach SAS, ale nie za taką kwote ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Może dedyk w online.net tylko wyjdzie trochę więcej niż 700 zł rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karimjaro 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Póki wszystko działało na PHU Dianet było ok nie narzekałem, jak tylko PHU przekazał wszystko do biznes-host jakoś wszystko spowolniło, wiem ze za 700 zł nie otrzymam nie wiadomo jakiego sprzętu, ale jak ja zaczynam pobierać backup 200 mb z serwera to od razu serwer pada na niecałą minutę. Na stronach zacznie siedzieć około 100 osób i zaczynaja się zamulanie, wcześniej serwer miałem zwykły www było jakieś 20% mniej ruchu ale dawał o wiele bardziej radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Zgłoś na pomoc@biznes-host.pl . Nie jest to normalne zachowanie serwera, jednak bez zgłoszenia problemu można tylko z nim żyć i szukać alternatyw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach