Skocz do zawartości
strefa

Szukam serwera/hostingu duże wahania UU

Polecane posty

Witam,

poszukuję serwera/hostingu pod moje 3 strony na WP. Dwie z nich to nieskończone projekty a więc póki co 0 ruchu,a jedna, no właśnie... ;-)

Strona ma dwa okresy w roku -> okres martwy to wynik nie mniej niż 800UU dziennie - zwykle koło 1000UU, ponieważ strona się ciągle rozwija w przyszłości może być więcej, podejrzewam, że około 1500UU/dzień. Okres martwy trwa około 5 miesięcy

-> okres żywy -> dopiero się zaczął więc tu będzie ciężej -> skoki do 11k UU/dzień (podejrzewam, że może być nawet i 15k uu za kilka miesięcy), po skoku trwającym 1-2 dni następuje 5 dni spokojniejszych po 3-6k UU/dz

Do strony podpięte jest małe forum na SMF ponad 2k userów.

Strona nie działa nawet jeszcze roku więc podejrzewam, że UU będą pięły się w górę. Dodam, że średnio jeden user na stronie spędza trochę czasu więc odsłon jest sporo.

Szukam jakiegoś serwera vps/hostingu co by mi to "uciągło" przez najbliższy rok czasu (ciągłe przeprowadzki są męczące).

Ważna rzecz: bez limitu transferu - obecnie mam 250gb/mc i podejrzewam, że nie wystarczy - dlatego głównie przeprowadzka, bo jakość hostingu mi się podniosła od mojego narzekania ;)

Budżet - jak najmniej ;) Do 250zł max jak da radę.

Moja propozycja to http://progreso.pl/

Trzymałem tam serwis o oglądalności od 60k UU do ponad 140k i żadnego problemu nie miałem ;)

Serwis sprzedałem z serwera dalej korzystam ze wsparciem technicznym kontaktowałem się ostatnio rok temu bo wszystko śmiga pięknie :)

Te skoki to jak jakiś artykuł zrobi się popularny? I wielu ludzi czyta tam sam albo te same artykuły? Jeśli tak, to postaw Varnisha przed swoim Wordpressem i nie będziesz miał problemów. A pewnie nawet włączenie cache w nginksie by wystarczyło.

W każdym razie, polecam Digital Ocean. Mają dyski SSD i przyjazne poradniki, jak ten wyżej. Zarejestruj się z mojego linka i podaj kod DIVEIN10, dostaniesz 10 dolarów na start, to starcza na 2 miesiące ich najmniejszego (512MB RAM) serwera, ale wziąłbym większy, przynajmniej 1GB. Wybierz Amsterdam, jeśli strona jest dla użytkowników z Polski/Europy.

Zapraszam do Biznes-Host. Nie polecam NetDC - właścicie jee ale to już nie trzeba tego rozwijać. Sax też incydent z VPSami i nie wiadomo jak to będzie się toczyło z www za miesiąc lub dwa.

Te skoki to jak jakiś artykuł zrobi się popularny? I wielu ludzi czyta tam sam albo te same artykuły? Jeśli tak, to postaw Varnisha przed swoim Wordpressem i nie będziesz miał problemów. A pewnie nawet włączenie cache w nginksie by wystarczyło.

Te skoki to naturalny przyrost z wyników google'a ;) Po prostu ludzie w niedziele i poniedziałki szaleją ;) A tak na serio to strona jest poświęcona serialowi tv - jak premiera nowego odcinka to wiadomo.

Serwer zagramniczny raczej odpada - ani nie chce mi się użerać z płatnościami ani z supportem.

Moja propozycja to http://progreso.pl/

Trzymałem tam serwis o oglądalności od 60k UU do ponad 140k i żadnego problemu nie miałem ;)

Serwis sprzedałem z serwera dalej korzystam ze wsparciem technicznym kontaktowałem się ostatnio rok temu bo wszystko śmiga pięknie :)

Zacząłem się przyglądać i wygląda to całkiem sensownie, na plus to dostęp do powłoki, gdzieś wyczytałem że niczym nie ograniczony ;)

Jeżeli mnie nie wywalą przy 150k - 200k uu to byłoby git (a taka chyba będzie górna granica).

Zachęcam do zapoznania się z ofertą NetDC.pl

https://www.netdc.pl/serwery-www/oferta-biznesowa

Pakiet hostingowy "BIZNES" spełni Pańskie wymagania.

Zapraszam także do skorzystania z bezpłatnego 14dniowego okresu testowego.

Niestety 300gb/mc to tak na styk jeśli nie za mało. Pisałem o tym w pierwszym poście.

Zapraszamy do naszej oferty, serwer z serii Basic Three będzie tutaj idealnym wyborem: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=kontawww

Niestety Wy również nie przeczytaliście nawet mojego posta. Jak transfer 120gb ma mi wystarczyć skoro nie mieszczę się w 250gb? No chyba, że to na dzień, bo w ofercie nie jest to w sumie napisane ;-)

Witam Cię - zapraszamy do poznania naszej oferty na http://www.sax.pl

Niestety host spełniający wymagania przekracza budżet ;-)

Zapraszam do Biznes-Host. Nie polecam NetDC - właścicie jee ale to już nie trzeba tego rozwijać. Sax też incydent z VPSami i nie wiadomo jak to będzie się toczyło z www za miesiąc lub dwa.

W biznes Host niestety chyba jedyne co by pasowało to najtańszy vps.

Na podium progseo hosting za 184 brutto i vps z biznes host za 168. Co lepiej?

No chyba, że jeszcze ktoś miałby jakieś propozycje :)

W każdym razie dzięki za te już, które padły :)

Zacząłem się przyglądać i wygląda to całkiem sensownie, na plus to dostęp do powłoki, gdzieś wyczytałem że niczym nie ograniczony ;)

Jeżeli mnie nie wywalą przy 150k - 200k uu to byłoby git (a taka chyba będzie górna granica).

W biznes Host niestety chyba jedyne co by pasowało to najtańszy vps.

Na podium progseo hosting za 184 brutto i vps z biznes host za 168. Co lepiej?

No chyba, że jeszcze ktoś miałby jakieś propozycje :)

W każdym razie dzięki za te już, które padły :)

Wiesz ręki sobie nie obetnę że Cię nie wywalą ale tam są ludzie a nie roboty i wszystko idzie dogadać :)

Mają też ofertę na zapleczu dla większych serwisów hosting dedykowany ale to jak już naprawdę by ci strona podrosła :)

Według mnie nie masz co ładować się w vpsa bo tylko sobie smrodu narobisz :>

Na głowie masz aktualizacje zabezpieczenia konfigurację i optymalizacje, czy ci to potrzebne?

O atakach na maszynę nie wspomnę a myślę że czytałeś regulamin biznes-host i wiesz jak oni podchodzą do tego typu sprawy )było nie raz na forum)

Wiadomo i dla progreso atak to też nie przyjazna sprawa no ale ja jak miewałem ataki to chłopaki już wprawieni i max do 10 min atak wycięty ;) wiadomo wszystko w granicach rozsądku.

Zastanów się czego naprawdę potrzebujesz i co będzie dla Ciebie bardziej użyteczne.

Co do ataków to fakt że przedtem byly z tym problemy, ale obecnie mamy o wiele większe możliwości w tym zakresie niż pół roku temu, a za miesiąc to już wogóle będzie miód malina ;)

800-1000 UU dziennie to nie tak dużo i w zasadzie współdzielony u nas ci to spokojnie "utrzyma", ( na hasło wht podwoje ci transfer dla pakietu premium) no ale przy 15x takim ruchu to trzeba myśleć troche o tym by coś z serwisu zarobić i wtedy podwojenie budżetu i VPS-a z administracją sobie kupić ;)

Witamy serdecznie,

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług:

Możemy zaproponować pakiet GoodHosting z limitem transferu 500GB/mc w cenie 139zł brutto. Wraz z rozwojem serwisu będziesz mógł przejść na wyższe pakiety bez limitu transferu.

Infrastruktura serwerowa znajduje się w Data Center ATM S.A., którego jesteśmy oficjalnym partnerem. Usługi świadczone są na serwerach marki DELL oraz HP.

Z poważaniem,

Zespół BLUE LEAF Sp. z o.o.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się