Skocz do zawartości
robson345

NC+ czy Cyfrowy Polsat

Polecane posty

Witam

Robie przymiarki do zakupu jednej z tych ofert i chciałbym poznać opinie ludzi którzy już z ofert tych firm korzystają. Nie oczekuje tutaj żadnych profesjonalnych wypowidzi technicznych lecz zwykłej opini Kowalskiego.

Interesuje mnie pakiet familijny, w oby firmach jest w tej samej cenie 39zł. Obecnie lepiej prezentuje się oferta NC+ jest wiecej kanałów w HD i umowa tylko na rok jak przez neta się bierze.

Ja mam NC+ od xxx lat, generalnie jestem zadowolony, szczerze to nawet nie wiem jaki mam pakiet - mi zależy szczególnie na sporcie więc mam, żona tam z reguły jakieś filmy ogląda więc każdy ma coś dla siebie :D

Ja mam NC+ od xxx lat, generalnie jestem zadowolony, szczerze to nawet nie wiem jaki mam pakiet - mi zależy szczególnie na sporcie więc mam, żona tam z reguły jakieś filmy ogląda więc każdy ma coś dla siebie :D

Zdajesz sobie sprawę, że NC+ to nowa platforma ? dobrze, że fantazja ponosi :)

Ja bym wybrał POLSAT, znajomy używa i chwali bardzo, ja wolę UPC.

Polsat podstawową umowę ma na 18 miesięcy w nc+ przy zamówieniu online tylko 12 miesięcy. Jestem ciekaw czy będzie możliwość zaplacenia za cały rok. Kablówka nie wchodzi w grę bo nie mieszkam w Polsce.

@glapolonet - Wcześniej miałem Canal+ a teraz po dodaniu kilku kanałów i połączeniu firm to praktycznie to samo. Wszystko zależy od tego co kto lubi oglądać - jedni wolą piłkę nożną - wybiorą NC+ inni siatkówkę wybiorą Polsat. Reszta praktycznie jest ta sama (nie licząc cen - ich nie znam).

@glapolonet - Wcześniej miałem Canal+ a teraz po dodaniu kilku kanałów i połączeniu firm to praktycznie to samo. Wszystko zależy od tego co kto lubi oglądać - jedni wolą piłkę nożną - wybiorą NC+ inni siatkówkę wybiorą Polsat. Reszta praktycznie jest ta sama (nie licząc cen - ich nie znam).

Chyba Cyfrę+. Patrząc na wpadki NC+ od początku, trudno ich zdecydowanie polecić.

Tak naprawdę różnica polega na kilku kanałach (C+ w NC+) i różnicach w kanałach sportowych.

@ up No raczej nie panowie sprawdźcie sobie maksymalne pakiety i zobaczcie ile macie w kieszeni wybierając Polsat.

No nie i na pewno nie dałbym 100zł miesięcznie tylko dla 2 kanałów sportowych

Rozmawiamy o pakiecie familijnym za 39 zeta ;)

Miałem pakiet w cyfrze za 14zł w nc plus chcieli za to samo 24zł narazie mam naziemną jak wyjdzie coś ciekawszego w tych platformach to może się zdecyduje. Też myślałem za tym pakiecie za 39zł ale na razie jest słabo z moimi programami.

Gość Kamikadze

Moja "jeszcze" nie rodzina ma NC+ i nie narzekają. Fajna jest aplikacja na tablety i smartfony że sterujesz sobie telewizją zdalnie (zdalny pilot) i możesz oglądać na urządzeniu i do tego jeszcze kilka bajerów ;)

@Kamigadze jak będziesz osobiście płacił to będziesz inaczej myślał;)

Gość Kamikadze

@Kamigadze jak będziesz osobiście płacił to będziesz inaczej myślał ;)

Nie oglądam telewizji z reguły a w domu mam tylko cyfrową naziemną z NotTV. Fajne mam porównanie bo brat kupił sobie dekoder polsatu do cyfrowej naziemnej i podłączając do tego samego telewizora i tej samej anteny NotOnlyTV chodzi dużo lepiej (nie tnie, nie zrywa nic) a Polsat? Oglądasz mecz jak pokaz slajdów :)

U niego piętro wyżej niby lepiej chodzi ale samo porównanie mnie dobiło jak skonfigurowali odbiornik :)

@Chmuri ja to biore dla dzieciaka żeby miał co oglądać, bo sam to za wiele czasu nie mam. Może coś od święta obejrze ;)

Z tym Polsatem to też ostatnio obiło mi się o uszy że coś z jakością słabo.

Pokaz slajdów :D ? raczej ktoś nie potrafi skonfigurować usługi, albo nie potrafi słuchawki podnieść i zadzwonić do BOKu ? logiczne, że jeżeli coś nie działa jak powinno to chcemy to naprawić.

Zobacz czy okresy testowe są dostępne ;)

Ja posiadam NC+ i nie mam nic do zastrzeżenia, jeżeli nie zapłacę to mam jakieś podstawowe kanały.

Także mam familijny za 39zl i sa programy sportowe, programy typu Discovery Channel, AXN i podobne, ale i tak się wszystkich nie ogląda, bo leci to samo :)

Edytowano przez Na 5tyk (zobacz historię edycji)

A właśnie słyszałem, że w Cyfrowym Polsacie jak się spóźnisz chociażby 1 dzień z płatnością to na ekranie się pojawia wielki napis o tym fakcie.

http://img192.imageshack.us/img192/8423/dsc02821kopia.jpg

Edytowano przez glanpolnet (zobacz historię edycji)

Najwidoczniej ktoś Cie wprowadził w błąd :)

U mnie kilka razy zdarzyło się przekroczyć termin płatności o kilka dni i żaden komunikat mi się nie wyświetlał (tylko raz, gdy faktycznie zapomniałem o zapłacie i po około 7 dniach po terminie wyskoczył taki komunikat, ale po chwili można było go normalnie zamknąć). Normalnie o zalegającej zapłacie informują SMS'em.

Wszystkie programy SCFI są w wysokich abonamentach a ja nie bede płacił 50 zł za 2 kanały które z regóy oglądam dlatego lece na naziemniej

Zależy chyba od platformy, nie wiem jak w cyfrówkach to wygląda ale np. w UPC teraz przedłużałem umowę i za 105 zł mam TV (najwyższy 156 kanałów) + Canal+ + Internet 60 Mbps + 240 minut na telefony stac. i komórki, więc oferta nie do przebicicia.

Klient od 4 lat i podpisana 3 umowa z tym, że ta na 12 msc a wcześniej po 24 msc. Po prostu kolega powiedział, że oni mają 3 progi przedłużenia umowy i za 3 razem dopiero jak zadzwonią to najlepiej wyjść można.

Zapomniałem dodać, że 2 dekodery mam ale bez nagrywarek,

@glanpolnet

No to oferta miażdżąca, ja płacę o połowę więcej bez canal+

Mam nadzieję, że przy przedłużeniu uda mi się uzyskać podobne warunki do Twoich.

Gość Kamikadze

Pokaz slajdów :D ? raczej ktoś nie potrafi skonfigurować usługi, albo nie potrafi słuchawki podnieść i zadzwonić do BOKu ? logiczne, że jeżeli coś nie działa jak powinno to chcemy to naprawić.

Zobacz czy okresy testowe są dostępne ;)

Skonfigurować? Człowieku chyba nie widziałem menu polsatu naziemnego. Tam jest tylko do wyszukiwania kanału. Jasne że konfigurowałem ale powiedz mi jak może jedno działać a drugie nie? Oczywiście te slajdy są okresowe co 5-10 minut przez 10-15 sekund.

Piętro wyżej na innej antenie działa normalnie (w miarę).

Chyba nie sądzisz że jestem taki głupi żeby nie próbować tego przestawiać i konfigurować :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się