tgx 575 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2013 (edytowany) pisząc profesjonalnie pewnie jakiś lag na jednym z serwerów u mnie też już śmiga "dość" szybko Edytowano Luty 23, 2013 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laza 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 Coś chyba niedziała jak powinno. Od dłuższego czasu wywala błędem 502 lub 504. Jak już działą to straśnie się sliczaczy.Dzisiaj co chwila 504 i się ładuję wieki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 U mnie normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hipek.xd 8 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2013 U mnie również w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Działają wam strony i FTP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Działają wam strony i FTP? Działają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Działają Już jest okej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2013 @up masz może mtr? najlepiej pisz na pomoc@biznes-host.pl, szybciej dostaniesz odpowiedź niż na wht Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2013 Była jakaś przerwa w dostepie do strony głównej. Chciałem akurat coś z oferty sprawdzić na szybko i się ładowało w nieskończoność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2013 Marku, po co ci mtr? Z podanego loga wyraźnie widać, że ostatnim hopem trasy był wasz router o adresie 91.228.196.13 i wysłał odpowiedź ICMP z kodem Destination Host Unreachable. Routery wysyłają takie odpowiedzi wtedy, gdy nie mają w swojej tablicy ARP Cache powiązania MAC-IP i przy pomocy protokołu ARP nie mogą ustalić adresu MAC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2013 Marku, po co ci mtr? Z podanego loga wyraźnie widać, że ostatnim hopem trasy był wasz router o adresie 91.228.196.13 i wysłał odpowiedź ICMP z kodem Destination Host Unreachable. Routery wysyłają takie odpowiedzi wtedy, gdy nie mają w swojej tablicy ARP Cache powiązania MAC-IP i przy pomocy protokołu ARP nie mogą ustalić adresu MAC. ten test z tego co widzę robiony był z naszej sieci (vps) a 91.228.196.13 to adres "matki" także mtr powie trochę więcej niż ping, chociażby którym routerem pakiet wchodzi, czy wędruje jeszcze gdzieś czy prosto leci do hosta. Ogólnie jest lepszym narzędziem testowym niż ping. Niemniej potwierdzam problem z chwilową (kilkanaście minut) niedostępnością naszej strony firmowej w dniu wczorajszym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2013 Z moim VPS dziś straszne problemy, co chwile jakieś pady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2013 Z moim VPS dziś straszne problemy, co chwile jakieś pady pomoc@biznes-host.pl i proszę pisać tam na czym polegają te pady. Pisanie o problemach jednego vpsa w kontekście globalnym jest mało sensowne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach