Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
BlueMan

Domeny .at

Polecane posty

Chyba nadziałem się na coś, co myślałem, że wszędzie działa tak jak u Nas.

Swego czas ovh (chyba 2008 rok) miało promocje i do domeny .eu dawało gratis domenę .at

Kupiłem tak dwie domeny.

A teraz nic.at przysyła mi faktury do zapłaty za zaległy okres. Doczytałem, że w przypadku domen .at i .de mimo braku płatności u rejestratora trzeba wysłać do "głównego rejestratora" wypowiedzenie/prośbę o usunięcie domeny.

No i teraz kapa - mam do zapłaty ok 250 zł za coś co w ogóle nie używałem przez ten okres.

Spotkał ktoś się z takim problemem? Co robić sensowego? :)

Dobrze by było mieć regulamin z roku 2008 i jeśli nie było takiej wzmianki powołać się na ten regulamin.

Innej możliwości nie widzę - lecz też robią w konia człowieka - Nabijaja kaski i po n - latach odzywają sie z przypomnieniem do zapłaty. To powinno być karalne...

Pozostaje ci to zapłacić i to szybko.

Bo jak nie zapłacisz, to dostaniesz od nich kolejne pisemka z ponagleniami, charakteryzujące się tym, że kwota do zapłaty rosnąć będzie zastraszająco.

Odnośnie regulaminu - to tam taki był od zawsze. Rejestrując domenę musiałeś się na niego zgodzić.

Też miałem domenę .at, ale do mnie z az.pl dzwonili i poinformowali o całej procedurze.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować