Skocz do zawartości
TomaszG

Jaka oferta dedykowana dla streamingu video

Polecane posty

Witam,

Właśnie dziś mnie trafiło ponad 2500 chętnych którzy chcieli obejrzeć transmisję z wodowania statku.

Czy istnieje taka oferta, gdzie dziś nie mam nic do pokazania to starczy mi łącze 100mbits, jutro pokazuje siatkówkę plażową z gorącymi studentkami to będę potrzebował 2x1Gbits, a jak pokaże drift to i 3x1Gbits. Jednym słowem chcę płacić za przesłany każdy bajt z maksymalną szybkością.

Ruch mogę rozdzielić na kilka serwerów.

Jaki budżet?

A budżet musi to wytrzymać - i jeszcze musi zostać dla mnie.

- budżet zależy od klienta to on zamawia liczbę slotów.

I dlatego właśnie oczekuje jakiś propozycji.

Gość Kamikadze

Może jakiś kimsufi.pl/ovh.pl z Polskiej lokalizacji może być ciężko jeżeli chodzi o niską cenę i duże łącze / transfer

Chodzi głównie o elastyczność a nie o cenę, nie chcę płacić za coś z czego nie korzystam.

Czyli chętnie zapłacę do 20 zł za 1TB przesłanych danych.

Mogę zgodzić się na zapłatę za serwer lub serwery trochę więcej ale chcę za to niskiego abo z małym limitem i dodatkowymi opłatami za transfer.

Bo klient może zamówić 100 slotów a może chcieć i 10000 - ja tego nie wiem dziś, lub też jutro będzie jakaś duża impreza sportowa i dobrze zostanie zareklamowana i chętnych może być kilka tysięcy dlatego potrzebuje rozliczenia za przesłane dane, bo na tej podstawie ja mogę rozliczyć się z klientem.

Przykładowo z tego nieszczęsnego wodowania statku około 1h, poszło 45GB, jak bym miał szybsze łącze to spokojnie lub kilka serwerów to spokojnie przesłałbym 450GB w ciągu tej godziny.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się