cherrycoke 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Ściągnąłem sobie panel do zarządzania grami, i aby poprawnie działał musi być Ioncube i SSH2 Php Extension. Zainstalowałem to i to gdy potrzebowałem tego do SwiftPanelu, dodałem linijki do php.ini. Wszystko ok, po wpisaniu php -m wyświetlało się ssh2 i ioncube Swift nie działał więc chciałem wypróbować inny panel. Spróbowałem z OpenGamePanel. Zainstalowałem PHP XML-RPC, PHP Curl, PHP XML Reader - było to potrzebne do poprawnego działania. Ten też niestety nie działał, bo pisało że nie ma PHP XML-RPC chociaż go zainstalowałem.. ;/ No nic, pobrałem nastepny panel, tym razem GameCP. Wszystko ładnie tylko teraz nie odczytuje mi SSH2 i Ioncube.. Co jest?;/ PHP XML-RPC, PHP Curl, PHP XML Reader coś blokuja?;/ Dodam że system to CentOS, i że 'zabawe' z tym zacząłem dość niedawno. Googlowalem, ale bez wyniku, pomocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Zrestartowałeś serwer www? A phpinfo() daje w wyniku, że te moduły są zainstalowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherrycoke 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Zrestartowałeś serwer www? A phpinfo() daje w wyniku, że te moduły są zainstalowane? Zresetowałem komendą /etc/init.d/httpd restart Bez skutku.. Wpisałem komende phpinfo(), i dzieje się tyle ze zamiast [root@xxxxx] jest > ;p Coś dalej wpisać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 regdos miał na myśli coś takiego: http://php.net/manual/en/function.phpinfo.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Dokładnie o to mi chodziło bo php -m w wyniku nie daje tego jest dostępne w php przy wywołaniu z serwera www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 a co wyrzuca przy php -i | grep ssh ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach