hicky 10 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Witajcie mam problem z laptopem Patriot 3005 Przy starcie pipka 3 razy . Matryca czarna lecz słychąć że chce ruszyć . Akurat czekam może znajomy wykombinuję pamięć ram na sprawdzenie . Ale nie wiem . Stało się to po przerwie prądu że nawet ups nie wytrzymał i padł i laptop się już nie uruchomił, a uptime miał już 69 dni ;/ Wie ktoś co mogło mu się stać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Witajcie mam problem z laptopem Patriot 3005 Przy starcie pipka 3 razy . Matryca czarna lecz słychąć że chce ruszyć . Akurat czekam może znajomy wykombinuję pamięć ram na sprawdzenie . Ale nie wiem . Stało się to po przerwie prądu że nawet ups nie wytrzymał i padł i laptop się już nie uruchomił, a uptime miał już 69 dni ;/ Wie ktoś co mogło mu się stać ? znajdz dokument serwisowy i sprawdz jaki bios i co za blad 3 pikniecia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 znajdz dokument serwisowy i sprawdz jaki bios i co za blad 3 pikniecia Takiej nie posiadam a w internecie doszukać nie mogę ;(. laptop dostałem od znajomego w marcu . Dzwoniłem ani on nie posiada (firmowy w jego firmie ale mieli wymianę ) I nie ma . Wiem leniwy jestem ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 To chyba Ami BIOS. Trzy krótkie piknięcia, uszkodzenie w bloku pierwszych 64 KB pamięci RAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 No ok . Ale jak wyjmę ram to powinien chociaż bios ruszyć a tu dalej pipka, a niestety nie mam skad skombinować kości innej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 O ile ja dobrze pamietam, w ami bios 3 pikniecia to byl problem z zasilaniem. Moze ten zasilacz nie byl przystosowany na prace 24/7 przez 69 dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Próbowałeś wyjąć baterię i zobaczyć czy ruszy bez baterii/bez ups ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 O ile ja dobrze pamietam, w ami bios 3 pikniecia to byl problem z zasilaniem. Takich rzeczy się nie sprawdza na pamięć Adam, jest specjalna tabela a widzę ją przed sobą. Ale nie wiadomo czy to Ami, może być przecież Award. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Ty widzisz przed sobą tabelę, a ja naprawę komputera z 23.06.2009, godzina 6 rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Ty widzisz przed sobą tabelę, a ja naprawę komputera z 23.06.2009, godzina 6 rano. Na ten temat nic nie ma w tabelce ... Taki dźwięk opisany przez autora Adam nie wiele mówi, szczególnie na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 To są 3 piknięcia o tej samej długości, czy któreś z nich jest krótsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 To są 3 piknięcia o tej samej długości, czy któreś z nich jest krótsze? Tak, pierwsze 3 są na :"sucho" a potem słychać startowanie komputera i regularne 3 piknięcia . Próbowałem bez baterii od razu pod gniazdkiem i bez dysku . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Ramy lub procek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Prawdopodobnie zajechałeś lapka, spróbuj na początek ram wymienić na inny . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 Taki dźwięk opisany przez autora Adam nie wiele mówi, szczególnie na forum. No pewnie, dla zabawy komputer piszczy. A może go wąż dusi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2010 hahah, mistrzowie http://mistrzowie.org/98541/Waz-dusi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach