Skocz do zawartości
nvu

Orange obsługa klienta - sklep internetowy

Polecane posty

Ja jakieś 6 miesięcy temu dostałem propozycje od Orange dla firm że do mojej oferty mogę zamówić sobie nowy telefon z nowym numer, oczywiście się zgodziłem wybrałem telefon zamówienie zostało złożone zrealizowane tak do 3 dni. Na nowy numer dostałem 30 minut darmowych połączeń do wszystkich sieci a koszt połączenia za jedną minutę wynosił 67 gr do innych sieci - a do Orange 55 gr, a sms'y 20 gr. Zadzwoniłem na BOK i się spytałem czemu są takie drogie stawki ? Pani z Orange odpowiedziała mi: dlatego ze to taka oferta i dopiero w wrześniu można zmienić ofertę, moja odpowiedź była krótka: wole sobie kupić starter Orange GO.

@Malitek przetestowałeś jakość obługi Klienta, czy telefonu w orange używasz jak więkoszść nastolatków do masowego wysyłania sms'ów? :lol:

Szczerze ? ;) Nie wysyłam SMS prawie w ogolę jak coś chce to po prostu dzwonie. No ... chyba że podczas "lekcji" coś ważnego to raczej dzwonić nie będę a SMS`a wysłać mogę ;)

Obsługę testowałem i średnio to wygląda. O "złodziejstwie" też nie wspomnę. Mnie o no nie dotyka ale moją rodzinę która bardzo dużo dzwoni - jest to kilka godzin dziennie przegadanych w różnych pakietach gdzie są minuty po 3 gr i czasami dziwnie środki znikają. Po kontakcie z nimi (trzeba 1zł za rozmowę zapłacić) zazwyczaj zwracają ...

To chyba mogę czuć się wyróżniony bo poza problemem z dostarczeniem telefonu zawsze byłem zadowolony z obsługi. Kiedy ostatnio dzwoniłem czekałem ok. 1 minuty z muzyczką, więc też nie jest źle. 50mb transferu gratis co miesiąc, a kolejne mb za jakieś grosze, darmowe rozmowy do rodziny i dziewczyny, kasa nie znika.

Żyć nie umierać ;]

Mam abonament na firmę, a z tego co już sprawdzałem, to robi ogromną różnicę we wszystkich sieciach.

Przekręty i słaba obsługa zdarza się wszędzie, w mieszkaniu mamy chyba wszystkie możliwe sieci jakie można mieć (poza wirtualnymi, rodziną itp) i w każdej zdarzają się głupie sytuacje. W erze np. raz nie zaksięgowało dobrze przelewu i zablokowali telefon bez słowa, albo zmienili abonament na 2 razy większy bo kolega podpisał umowę miesiąc przed końcem poprzedniej i stracił jakieś zniżki na miesiąc. W każdej sieci coś się znajdzie takiego, ale jedno jest pewne, nie ma sensu bawić się w maile, a najlepiej od razu do salonu.

Nie wiem jak według Was ale jak patrzę na abonament i ofertę na kartę. W moich oczach abonament wypada drożej ...

Za 1zł - przy jakim obonamencie :lol:

Jakbym chciał abonament za 25zł + Nokie N95 to taniej mi wyjdzie kupić na allegro:)

Koło Marca czekałem około tydzień na 3 nowe telefony, Firma DPD ściemniała za każdym razem ze kurier był o 16 co dziennie ale jakoś go nie widziałem - dziwne.

Zbliżał się piątek dzwoni firma kurierska ze kurier ma być za 15 minut a za 30 godziny dzwonie i się pytam co się stało ze nie było kuriera dowiedziałem się ze złapał gumę i ze będzie za 2 godziny wkurzyłem się i powiedziałem ze dziś wyjeżdżam na urlop i nie będzie mnie 2 tygodnie dostałem za chwilę telefon ze kurier będzie za 15 minut, kłamstwo czasem popłaca. :lol:

A powiedzcie mi, jaki jest sens brania abonamentu skoro prepaid wychodzi taniej?

A powiedzcie mi, jaki jest sens brania abonamentu skoro prepaid wychodzi taniej?

W moim wypadku: za duże ryzyko, że w kryzysowej sytuacji nie będę mógł doładować konta.

Dodać należy, że rozmawiam dużo ~ 1.5K minut miesięcznie.

Dzwonię ile potrzebuję, potem przychodzi FV, płacę i z głowy.

Bez konieczności oglądania się na saldo konta.

Nie wyobrażam sobie prowadzenia biznesu z telefonu pre-paid.

Brzmi to dla mnie skrajnie kuriozalnie.

Oprócz tego telefon za złotówkę. Ja osobiście niezależnie od tego ile mam pieniędzy,

nie jestem w stanie się zmusić by wydać na aparat przykładowo dwa tysiące złotych.

Pełno różniastych fajnych modeli w tej cenie, nie mniej jednak jak sobie pomyślę,

że za rok dadzą mi to samo za półdarmo,

przy czym w tym roku dostałem iPhone'a 3G 16GB, to wolę poczekać. ;)

Gość N3T5kY

Popieram wypowiedź Bella.

Na karcie albo masz pakiet danych, albo minut do własnej sieci itp.

A w abonamencie masz i minuty, i do wszystkich sieci (oprócz plej) oraz internet.

Wracając do tematu, siadam przed kompem, wchodzę na stronę Inteligo, wklepuję kwotę po kilku minutach ew. godzinach przelew jest wysłany.

Z Inteligo za darmo można wysłać potwierdzenie faxem, wiec po 5 minutach płatność jest zaksięgowana w Orange :)

Ja już 7 lat jestem w Plusie i jakoś nigdy większych problemów nie bylo........... Najpierw był abonament ( na ojca) - rachunki przychodziły zabójcze więc kupiłem telefon na kartę - Nokie 3410 za 449 zł. Od 2 lat przesiadłem się z simplusa do MIX-a i nie narzekam - no może poza tym że nie licząc tej nokii to pozostałe telefony wytrzymały max 1 rok .

Oczywiście ze zerwaniem umowy nie bylo problemu.

pół roku temu ojciec znowu wziął abonament no i umowa przyszła pocztą , telefon również - Konsultantka powiedziała ,,telefon przyjdzie tego i tego dnia w godz. 11-13" i rzeczywiście parę minut po 12 był kurier.

Wkurza mnie jedynie to że w święta , noc sylwestrową w godz. 23 - 1 nie można się nigdzie dodzwonić.

Poza tymi drobnymi uwagami mogę śmiało polecić plusa - niezależnie czy na kartę czy abonament.

Chociaż telefony by mogli poprawić - albo trefne modele się trafiały ( już 6 w kolekcji - od sagema, przez plusfony, nokie po samsunga). Obecnie uzywam nokii 3410 - wymieniłem tylko klawiature i śmiga bez problemu już 7 lat :)

Gość

Ja tylko potwierdzę wypowiedź przedmówcy.. czasem coś schrzanią, ale jest to na tyle okazjonalne, że idzie im to wybaczyć.. i czasem reagują z opóźnieniem na ruchy cenowe konkurencji.. ale koniec końców jest to najmniej syfiasta sieć... bo wiadomo... poziom obsługi klienta, ceny, usługi, telefony rok-dwa "za murzynami" (w porównaniu do Zachodu)... no ale i tak nie jest aż tak źle..

Ja im to często mówię, gdy jestem w salonie po cokolwiek, że "wkurzacie mnie, ale jesteście i tak mniej do kitu niż reszta konkurencji"... mój staż chyba 10 latek jakoś wkrótce będzie... ciągle ten sam numer.. : )

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się