Skocz do zawartości
PTR_STARE

Comodo internet security

Polecane posty

Z tego co czytałem w sieci to wynika, że ten antywirus tylko tam jest i nie spełnia zamierzonej roli.

przed chwilą pobrałem przykładową paczkę z wirusami i wszystkie mi wykryło więc w czym oni mają problem ..

Wiesz...nie wiadomo z jakiego okresu te wirusy mogą być. Chodzi tu głównie o wykrywanie najnowszych zagrożeń, bo wirusy sprzed jakiś 5 lat to każdy chyba antywirus wykryje.

Gość

Comodo? W miarę... w pracy na laptopie (taki "publiczny") jest kupa wirusów.. niby jest Comodo, niby wykrywa i daje alert, ale wirusy ciągle tam są.. dopiero Kaspersky na 30 dni zainstalowałem i totalnie wytrzebił syfy...

AVG na zawsze ;)

O Comodo słyszałem głównie negatywne opinie, głównie o jego niskiej skuteczności przy walce z wirusami, osobiście nie korzystałem.

Norton antywirus ale tylko w edycji korporacyjnej jeśli ktoś chce się wypowiadać o "zwykłym" Norton'ie proszę bardzo ale wersja korporacyjna to 2 różne softy.... a z darmówek to magiczną parasolkę avira ;) @ dopy AVG ludzie mi się skarżyli że w najnowszej wersji strasznie kompa zamula. Na W7 testuje Pandę w wersji pro jest do pobrania i testowania 4Free.Jak na razie działa...

@ dopy AVG ludzie mi się skarżyli że w najnowszej wersji strasznie kompa zamula

Osobiście korzystam i jestem resellerem ich produktów i nic o tym nie słyszałem, może jak nie została zmieniona konfiguracja cyklicznych skanowań w tle, to faktycznie, przy takim skanowaniu w tle następuje spowolnienie pracy komputera, ale mniejsza o to, nie o tym temat ;)

Osobiście korzystam i jestem resellerem ich produktów i nic o tym nie słyszałem, może jak nie została zmieniona konfiguracja cyklicznych skanowań w tle, to faktycznie, przy takim skanowaniu w tle następuje spowolnienie pracy komputera, ale mniejsza o to, nie o tym temat ;)

niestety muszę to potwierdzić i dzieje się tak też bez skanowania ;)

Norton antywirus ale tylko w edycji korporacyjnej jeśli ktoś chce się wypowiadać o "zwykłym" Norton'ie proszę bardzo ale wersja korporacyjna to 2 różne softy...

W takim razie nie Norton AV, tylko albo Symantec AntiVirus Corporate, albo też Symantec Endpoint Protection :)

Ale popieram - dwa zupełnie różne programy :) Szkoda tylko, że Corporate są dosyć drogawe.

Ja mogę polecić nowego Nortona 360 - mi się sprawuje świetnie i na pewno będę przedłużać.

Ja korzystam już od dawna z CA Anti-Virus. Obecnie mam CA Anti-Virus 2009 i musze powiedziec, że sprawuje się rewelacyjnie :) Wszystkie $hity odrazu wykrywa przy czym nie zamula komputera tak jak np. mks vir. Co roku jest okazja załapać od nich "triala" czyli darmową licencję na rok :)

W takim razie nie Norton AV, tylko albo Symantec AntiVirus Corporate, albo też Symantec Endpoint Protection :)

Ale popieram - dwa zupełnie różne programy :) Szkoda tylko, że Corporate są dosyć drogawe.

I dodam tylko tyle że nie można ich kupić w każdym sklepie;)

ja teraz przesiadłem się na outpost firewall + eset nod32 , warto przesiąść się na eset smart security ?

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się