Skocz do zawartości
xmorfeuszx

Hostin

Polecane posty

Witam...

Zastanawiam się nad hostingiem - przejrzałem już trochę forum i ofert w necie i jak to bywa przy takiej ilości mam mieszane uczucia.

Jeśli chodzi o kwestię domeny to tutaj sprawa jest rozwiązana, gdyż domena cały czas funkcjonuje i tutaj nie ma problemu.

Problem jest odnośnie hostingu. Aktualnie jest wykupiony hosting w firmie x ( celowo nie podaje nazwy) Odnośnie hostingu nie mam żadnych uwag, chodzi bezproblemowo, aczkolwiek pojawiły się plany większego wykorzystania serwera i ich wstępnie przedstawiona oferta wygląda bladawo. :P Nie chcę też ryzykować w jakiś hosting, który będzie miał problemy z działaniem - dlatego proszę o podawanie sprawdzonych typów (oczywiście cena też odgrywa znaczącą rolę)

Parametry jakie by mnie interesowały

Przestrzeń dyskowa ok 6 - 8 GB

Transfer danych ok 72 GB/m-c (to wartość przykładowa, byćmoże wygórowana)

Baza danych min. 2 szt

Konta FTP - min. 3 szt. z opcją wskazania tylko wybranego katalogu dostępu (inny katalog, w zależności od konta FTP) oraz jedno konto FTP z dostępem ogólnym (admin)

To takie przykładowe parametry, jakie mi aktualnie przychodzą na myśl.

Proszę o jak najlepsze propozycje.

Z góry dziękuje

Pozdrawiam

Witam Serdecznie,

Zapraszam także do zapoznania się z naszą ofertę. Według Pana oczekiwań polecam pakiet: ViLarge (70GB transferu miesięcznie/12GB HDD) lub też ze względu, że podał Pan 72 GB transferu miesięcznie to możemy zaproponować większy pakiet: ViEnterprise (100GB transferu miesięcznie/18GB HDD).

Więcej info o pakietach na: http://vipower.pl/index.php?go=shared

Serwery nasze znajdują się w Polskiej serwerowni (Łódź) co pozwala na bardzo niskie czasu dostępu, a co za tym idzie szybkie wczytywanie stron www. Chciałbym również wspomnieć, iż korzystamy tylko z markowych serwerów rack'owych tyan, które są przystosowane do takiego tupu usług, niż jeżeli zwykłe pc'ty.

Zapraszamy również do 7dniowego bezpłatnego testu konta!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem e-mail: bok(AT)vipower.pl

pozdrawiam,

Zespół ViPower.pl

Witam...

Zastanawiam się nad hostingiem - przejrzałem już trochę forum i ofert w necie i jak to bywa przy takiej ilości mam mieszane uczucia.

Jeśli chodzi o kwestię domeny to tutaj sprawa jest rozwiązana, gdyż domena cały czas funkcjonuje i tutaj nie ma problemu.

Problem jest odnośnie hostingu. Aktualnie jest wykupiony hosting w firmie x ( celowo nie podaje nazwy) Odnośnie hostingu nie mam żadnych uwag, chodzi bezproblemowo, aczkolwiek pojawiły się plany większego wykorzystania serwera i ich wstępnie przedstawiona oferta wygląda bladawo. :P Nie chcę też ryzykować w jakiś hosting, który będzie miał problemy z działaniem - dlatego proszę o podawanie sprawdzonych typów (oczywiście cena też odgrywa znaczącą rolę)

Parametry jakie by mnie interesowały

Przestrzeń dyskowa ok 6 - 8 GB

Transfer danych ok 72 GB/m-c (to wartość przykładowa, byćmoże wygórowana)

Baza danych min. 2 szt

Konta FTP - min. 3 szt. z opcją wskazania tylko wybranego katalogu dostępu (inny katalog, w zależności od konta FTP) oraz jedno konto FTP z dostępem ogólnym (admin)

To takie przykładowe parametry, jakie mi aktualnie przychodzą na myśl.

Proszę o jak najlepsze propozycje.

Z góry dziękuje

Pozdrawiam

Pamietaj o tym, że każdy będzie zachwalał swój towar. Na nic opinie innych użytkowników, czy polecany hosting. Weź okres testowy w kilku firmach i sam się przekonasz gdzie najlepiej.

Ale także zapraszam do testów: www.mzone.pl

Gość

Daj widełki cenowe, bo nie wiem, czy oczekujesz czegoś "z Ery", czy mam Ci porządnie doradzić : )

No i mimo wszystko przydałoby się, abyś napisał gdzie masz teraz hosting.. czy to ktoś z wyżej półki, średniak, czy lipa : )

Cena może grać rolę, ale to też zależy od punktu siedzenia... za stówę nie ma sensu czegoś szukać, bierzesz spośród jednego zestawu firm... jak masz do wydania 3 czy 4 stówy, to jest w czym wybierać i można pokombinować z czymś ciekawym..

Ja moge zaoferowac Ci miesiac testowy. Jesli bedziesz zainteresowany mozemy porozmawiac o kosztach( cenowo na pewno bedzie korzystnie bo serwer mam za darmo , klient oplacil maszyne na rok a projekt zamroził )

Daj znac na Pw.

Generalnie interesują mnie konkretne oferty cenowe - bo muszę to przedstawić potem osobą na wyższych szczeblach. Cena musi być dobra :rolleyes:

Zdaje sobie sprawę, że każdy będzie zachwalać swoje usługi, dlatego chcę zebrać jak najwięcej opinii i potem wyciągnąć, mam nadzieję, trafione wnioski.

Cena : 350 zl Netto (rocznie)

Gwarantowany roczny uptime : 99 % ( monitorowany przez zewnetrzna firme ) , w przypadku awarii serwera jest Pan przelaczany na inne DC

wszelakie parametry do uzgodnienia.

@mzygmunt ostatnio dość często zamieszczasz oferty, więc zgodnie z regualminem tego forum czy możemy prosić o publikację danych firmy?

Bylo juz publikowane :

Dane firmy :

Incredible Results Corporation

Kraj : Panama

Nr zezwolenia : 480968 / 754361

Wniosek nr : 839885

Zarzad : Ricardo Cambra , Cesario Crespo

Dane przedstawicielstwa w Polsce :

It Management

UL CEBERTOWICZA 13/3

80-809 Gdańsk

NIP: 583-269-29-33