Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
amator

Jaki hosting?

Polecane posty

Pod koniec miesiąca będę ruszał z pewną inicjatywą i nie wiem jak do niej zabrać się od strony hostingu. Ma to być forum, prawdopodobnie na silniku myBB, startuje od zera. Przewiduje, że początkowo ruch będzie wynosił 5 osób online w porywach do 10 osób. Na jesień spodziewam się 3,4-krotnego zwiększenia ruchu (wzrost jest pewny). W tym momencie mam pytanie. Czy startować z tym na shared czy od razu brać vps-a? Oczywiście, zdaję sobie sprawę z kosztów, ale inwestycja jest długoterminowa i nie chciałbym się bawić w przenoszenie wszystkiego po kilku miesiącach. Zależy mi, żeby forum przy 25-30 osobach on-line działało porządnie. Shared czy od razu vps?

Na początek polecam np. http://www2.sarnet.pl/hosting-virtual_show,15.html

Nie powinno być problemów na współdzielonym koncie ze względu na specyfikę naszych rozwiązań.

W przypadku potrzeby zwiększenia parametrów można zrobić to od ręki oraz migrować na różne typy oraz rodzaje kont szybko oraz sprawnie tak że nie powinno być problemu z utrzymaniem takiego forum. W razie problemów wystarczy zwrócić się do BOK :)

polecam vipower.pl napewno spełni twoje oczekiwania.

ehh uzasadnij wreszcie swój wybór a nie vipower i vipower tylko piszesz :)

Co do tematu:

na początek shared w zupełności wystarczy. Powinien również wytrzymać przy tych 30 online. Jeżeli zaczniesz sprawiać kłopoty na współdzielonym wtedy możesz dopiero przenieść się na jakiegoś vpsa i mieć spokój na długi czas o ile nie na stałe :)

Pod koniec miesiąca będę ruszał z pewną inicjatywą i nie wiem jak do niej zabrać się od strony hostingu. Ma to być forum, prawdopodobnie na silniku myBB, startuje od zera. Przewiduje, że początkowo ruch będzie wynosił 5 osób online w porywach do 10 osób. Na jesień spodziewam się 3,4-krotnego zwiększenia ruchu (wzrost jest pewny). W tym momencie mam pytanie. Czy startować z tym na shared czy od razu brać vps-a? Oczywiście, zdaję sobie sprawę z kosztów, ale inwestycja jest długoterminowa i nie chciałbym się bawić w przenoszenie wszystkiego po kilku miesiącach. Zależy mi, żeby forum przy 25-30 osobach on-line działało porządnie. Shared czy od razu vps?

Większe fora stoją na shared hostingach, nie przejmuj się bierz shared, forum i tak w sumie bardzo łatwo przenieść. Co do VPS to w sumie mogę zaproponować jakiś mały pakiet w PL ale myślę że będziesz mieć dużo więcej pracy :)

ehh uzasadnij wreszcie swój wybór a nie vipower i vipower tylko piszesz :)

Widocznie pisze jako zadowolony klient :)

Bo w końcu niema możliwości narzekać na vipower :)

Witaj,

Jeśli zależy Ci na stabilnych usługach, to zapraszam do skorzystania z oferty NQ.pl. Pakiet NQ.start będzie odpowiedni jako że będzie to nowe forum. W razie zapotrzebowania, nie ma problemu z przejściem na większy pakiet - w tym przypadku występuje dopłata, która jest wyliczana proporcjonalnie do pozostałego okresu abonamentowego, a więc wniesiona dla mniejszego pakietu opłata nigdy nie przepada.

Zapraszam do zapoznania się z opiniami klientów o firmie - www.nq.pl/opinie

Widocznie pisze jako zadowolony klient :)

Bo w końcu niema możliwości narzekać na vipower :)

wyjołeś mi to z ust :) Dokladnie tak uważam... Konto bardzo dobrze sie sprawuje. Wszystko ładnie i szybko chodzi.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować