Skocz do zawartości
ksk

Mały problem z allegro

Polecane posty

Witam mam mały problem z allegro i jednym sprzedającym

Zakupiłem u niego pendrive w kolorze niebieskim co było dosyć znacznie istotne. Ja wywiązałem się w 100 % z transakcji. Czyli pieniązki przelane w expresowym tempie. Dostałem po 4 dniach pendrive tylko że zółty. Na stronie

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503640131

Jest opisane że jest kolor niebieski/błękitny.

Po rozmowie telefonicznej dostałem informacje że niebieski się skończyły będą za 2 tygodnie. No cóż zmuszony byłem żółty przyjąć i wystawiłem komentarz neutralny opisując całą sytuacje. W odpowiedzi dostałem negatywa cytuje

szkoda cokolwiek pisac

I teraz nie podoba m się że mam negatywa za coś za co nie powinienem być. I teraz nie wiem jak odwołać się do allegro o zmianę komentarza. Bo wyjdę na nierzetelnego kupującego co mi się nie uśmiecha.

Jakieś propozycje ?

allegro Ci tego nie usunie...

ja miałem taką sytuację:

Zamówiłem pieczątkę, na aukcji było napisane, że wykonują w Krakowie w ciągu 15 minut "przyjeżdżasz, zamawiasz pieczątkę, wypijasz kawę w pobliskiej kawiarni i odbierasz"

Było to dla mnie bardzo ważne żeby mieć ją jak najszybciej. Napisałem kiedy będę i wtedy się zjawiłem. Pan w punkcie odwrócił się do mnie plecami i przez kilka minut mnie olewał, gdy się przypomniałem powiedział że będzie za trzy godziny (a było to kompletne zadupie i przez te trzy godziny nawet za bardzo nie było co z sobą zrobić). Kiedy się przypomniałem o treści aukcji powiedział: "przecież nie rzucę wszystkiego boś ty przyjechał" i odwrócił się do mnie plecami.

Udało mi się zrobić pieczątkę w innym punkcie od ręki a gościowi wystawiłem neutralny komentarz ze stwierdzeniem że czas wykonania odbiega znacząco od tego na aukcji.

W odpowiedzi otrzymałem, że jestem nadętym egoistą i "przyszedł ON, PAN i WŁADCA" (to o mnie)....

Allegro odmówiło jakiejkolwiek interwencji..

powiem tyle macie lipe jak stąd do warszawy jeśli chodzi o komentarze zamknąć buzie i nic nie mówić takie są zasady allegro :/

No chyba że załatwimy to po staremu/komuchowemu mamy tam znajomości:)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503640131

Jest opisane że jest kolor niebieski/błękitny.

Teraz na tej stronie jest:

kolory : żółty niebieski różowy

Wczesniej bylo napisane ze kolor tylko niebieski?

Dodales w zamowieniu ze musi byc niebieski?

Z innej beczki: jaki transfer maksymalny (zapis/odczyt) ma ten pendrive?

Ed

A nie wiem jaki ma zapis nie sprawdzałem

W mailu wysłałem że niebieski + w nazwie przelewu dla przypomnienia

Jakieś propozycje ?

Nie masz szans, że Ci allegro to usunie.

Ja kiedyś kupiłem pilota uniwersalnego i pisałem w mailu żeby gość wysłał pod inny adres niż mam w allegro i potwierdził mi to ale nie wysłał w końcu na ten inny 2 tygodnie się woziłem żeby namierzyć przesyłkę. Napisałem maila żeby wyjaśnić pokojowo sytuację itp. zero odzewu więc dałem neutrala w odpowiedzi negatyw.

Reasumując, jeżeli coś nie wyszło i chcesz dać neutrala daj od razu negatywa, bo i tak zwrotnie dostaniesz negatywa.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się