Skocz do zawartości
ksk

Direct Admin same problemy

Polecane posty

Mam szeger problemów z Direct Adminem przedstawie je w sposób najbardziej zrozumiały jaki się da

1.Admin backup/transfer

Error: document not found

No coż nie wiem czemu nie mam takiej strony :|

2. Statystyki nie zliczają mi się już od dłuższego czasu ani trasfer ani powierzchnia dyskowa. Jakieś rozwiązanie bo te z forum DA nie pomagają

3. Mam 2 resellerow i teraz jak złaczyć ich w 1 wielkiego resellera jakiś pomysł ?

Cześć!

1. Poprawny UID i GID dla plików.

2. Sprawdź czy masz wpis w croncie, który wywołuje /usr/local/directadmin/datasq

3. Bez problemu, directadmin ma opcję. Która umożliwia przenoszenie użytkowników, między resellerami.

UID I GID dla plików skinów są poprawne ale dalej nie działa

Wpis w crontabie jak najbardziej jest

Nad łączeniem userów jeszcze pomyśle wcześniej backup musi działać

aaa, odczytałem to jaki inny błąd :-))

To jest błąd wadliwego skina do directadmina. Między innymi takiego wadliwego skina udostępnia livenet :-))

Przywróć sobie język "en" lub dograj język polski z tej paczki: http://nitroupload.com/file/3559/da-pl-zip.html

Posiadam własny niezależny skin ładnie zmodyfikowany bez jezyka EN i tylko stały jezyk PL

To testowo wgraj ten skin, do którego wgrałem Ci link. Jeżeli jest to ten błąd o którym myślę, problem powinien zniknąć.

A jednak psikus ze skinem. Baa najlepsze jest to że mam resellera o nazwie XXX i chce go przenieść do YYY. DA nie rozpoznaje go jako resellera chociaż ma takie prawa :| jakaś propozycja ?

A nie jest tak, że DA ma jednopoziomowy system resellerów?

Mała sugestia - przepnij najpierw wszystkie konta klientów, po czym zdejmij uprawnienia resellera i też dopnij pod drugiego resellera.

wybaczcie, być może moje pytanie jest lamerskie :D ale mam problem z obliczaniem transferu w da

gdy zakładam konto podaję transfer max w MB, podaję powiedzmy 100 000 i taka wartość jest widziana z poziomu resellera i admina, lecz z poziomu klienta widać jakiś śmieszny ułamek ;/

niestety nie znalazłem w googlu nic na ten temat

zaskoczyło mnie to nieco, nigdy się w da z tym nie spotkałem

@krokodyl kiedyś obiło mi się o uszy, iż jakiś panel zwyczajnie źle przeliczał bajty i np 1MB dla niego to było 1000kB, gdzie powinno być 1MB = 1024kB

wybaczcie, być może moje pytanie jest lamerskie :D ale mam problem z obliczaniem transferu w da

gdy zakładam konto podaję transfer max w MB, podaję powiedzmy 100 000 i taka wartość jest widziana z poziomu resellera i admina, lecz z poziomu klienta widać jakiś śmieszny ułamek ;/

niestety nie znalazłem w googlu nic na ten temat

zaskoczyło mnie to nieco, nigdy się w da z tym nie spotkałem

Musisz wpisać 102 400 :D

oj wiem wiem :D

jestem krokodylem a nie lamą :D i wiem że 1G = 1024M

problem leży gdzie indziej (wartość jest gruuubo zaniżona):

podane w MB: 100 000

widać u usera w GB: 0.0976

podane w MB: 100 000

widać u usera w GB: 0.0976

+ różnica wielkości dla GB ~7.37% :D

+ różnica wielkości dla GB ~7.37% :D

Wpisałem na okrągło 100 000 dla testu jak liczy transfer, oczywiście w ostatecznej wersji będzie na równe GB, tylko problem pozostaje, bo nie chodzi tu o to czy jest na równo lecz o kilka rzędów błędu

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się