Skocz do zawartości
lubicz

szybkie pytanie-> hekko czy prohost

Polecane posty

U nas jest sla na 99,9% - raz to w tym roku przekroczyliśmy. I wszystko co na ten temat mogę powiedzieć. Jeśli jest awaria sprzętowa czy to jakiś atak to jest to załatwiane w wyznaczonym czasie - nikt nie ma wpływu na takie zdarzenia. Można jedynie szybko reagować.

Co do limitów to jeśli ktoś kupuje najtańszy plan i mówi, że chce tam stawiać dużo rzeczy to jest uświadamiany (uprzedzam, że nie znam okoliczności uświadomienia panu tego faktu przez nasz dział pomocy). Limit cpu istnieje i tyle. Jeśli ktoś przekracza limity to vps albo serwer dedykowany.

To co ja napiszę (jaki super hosting ten prohost) i tak nie ma znaczenia - lepiej pytać użytkowników o opinię.

nie jestem pewien czy hekko ładowałbym do najlepszych hostingów. Mam u nich joomle i phpbb3 i nie miałem doby, żeby się coś nie sypało (oczywiście support nie wie o co mi chodzi - ale to już moja prywatna bitka). hekko - nie polecam.

nie jestem pewien czy hekko ładowałbym do najlepszych hostingów. Mam u nich joomle i phpbb3 i nie miałem doby, żeby się coś nie sypało (oczywiście support nie wie o co mi chodzi - ale to już moja prywatna bitka). hekko - nie polecam.

Aha i oczywiście się kontaktowałeś opisując dokładnie swój problem ? Jak zwykle pewnie nie..

odpowiedzi waszego BOK do d... się nadają np:

Podana strona działa szybko a problemy z ftp nie są z naszej strony.
Oczywiście jak najbardziej rzeczowa bo i zgodna z prawdą: nie ma z naszej strony takich problemów, usługi są monitorowane nie tylko przez automat bo i również przez ludzi.
na maile z 29.10 i 30.10 nie otrzymałem odpowiedzi. w ten weekend było co najmniej 5 padów dłuższych niż 10 min. problem jest nagminny i męczący. do ftp na hekko mam podpięte 2 serwery więc widzę jak na dłoni kiedy nie pobiera plików. BOK to ekipa zbywaczy a o podejściu do klienta można wiele się dowiedzieć czytając wypowiedzi hekko na wht.

zanim się kogoś oceni

Aha i oczywiście się kontaktowałeś opisując dokładnie swój problem ? Jak zwykle pewnie nie..
warto via PW zapytać o login klienta.

i żeby była jasność obciążenie serwera nie przekracza z mojej strony 0.8 ;) przy limicie 4 (bodajże).

z mojej strony życzę dalej dobrego humoru.

W ten weekend była tylko jedna awaria, dziś. Dane z kosmosu. Jeśli serwer pracuje stabilnie (pady nie wynikają z jego obciążenia, o tym innym razem) to nie ma możliwości aby problem z połączeniem z ftp był z naszej winy.

Na wszystkie maile odpowiedzi są.

Na wszystkie maile odpowiedzi są.
to prosiłbym o ich wysłanie do mnie ;) (żart)

mam konto na s1 - wczoraj napisaliście na wht i w info w panelu, że macie na nim problemy, ale wszystkie odpowiedzi od supportu jakie dostaję to:

Podana strona działa szybko a problemy z ftp nie są z naszej strony.
może jest tak, że dostrzegliście problem wczoraj a ja go miałem już wcześniej? poza tym wystarczyłby jeden mail z informacją, że coś się sypie i mam się wstrzymać, bo nie ma nic gorszego niż np. pracować nad stroną (joomlą :)na hoście który raz śmiga a raz nie.

to prosiłbym o ich wysłanie do mnie :P (żart)

mam konto na s1 - wczoraj napisaliście na wht i w info w panelu, że macie na nim problemy, ale wszystkie odpowiedzi od supportu jakie dostaję to: może jest tak, że dostrzegliście problem wczoraj a ja go miałem już wcześniej? poza tym wystarczyłby jeden mail z informacją, że coś się sypie i mam się wstrzymać, bo nie ma nic gorszego niż np. pracować nad stroną (joomlą :)na hoście który raz śmiga a raz nie.

Czy widzi Pan różnicę pomiędzy informacją o tym co się konkretnie sypie i jaki to ma wpływ na działanie serwera s1 ? Powtarzam: NIE MA TO ŻADNEGO WPŁYWU NA SZYBKOŚĆ DZIAŁANIA WWW, FTP CZY TEŻ INNYCH USŁUG.

edit: Dalsza korespondencja tylko pw/bok.

prosiłbym o niewydzieranie się na klienta. jeśli awarie na s1 nie mają wpływu na szybkość działania www to oznacza to tylko tyle, że standardowo działa do d...

(ad: edit) ja tu tylko informuję potencjalnych klientów, że jeśli znajdzie się trudny do namierzenia problem to na support nie mają co liczyć (podkreślam - moim subiektywnym zdaniem).

Nikt tu się nie wydziera ale czasem warto coś dosadniej napisać.

edit: reszta usunięta, szkoda słów.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się