internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Witam, Kończy mi się 1-roczna umowa na serwer typu VPS w hosteurope.de Może ktoś już to przerabiał i mógłby napisać co należy zrobić aby od przyszłego miesiąca serwer został wyłączony i opłaty nie były naliczane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Witam,Kończy mi się 1-roczna umowa na serwer typu VPS w hosteurope.de Może ktoś już to przerabiał i mógłby napisać co należy zrobić aby od przyszłego miesiąca serwer został wyłączony i opłaty nie były naliczane? nie szybciej się dowiesz pisząc do nich e-mail'a? Przechodzisz automatycznie na umowę miesięczną teraz po tej umowie... i jak dobrze pamiętam w HE jest 4 miesięcznie wypowiedzenie umowy.. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 i jak dobrze pamiętam w HE jest 4 miesięcznie wypowiedzenie umowy.. 1-miesięczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Czyli miesiąc wcześniej trza maila puścić ? Da się u nich zrobić tak że z VPS idę od razu na Dedyka ? Oczywiście opłata roczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Faxem się rezygnuje z tego co mi pisali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Faxem się rezygnuje z tego co mi pisali. Jarek mi mówił, że jakimś prztyczkiem w KIS'ie, którego osobiście znaleźć nie mogłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Jarek mi mówił, że jakimś prztyczkiem w KIS'ie, którego osobiście znaleźć nie mogłem no ja miałem ;p Pisałem daj mi dostęp na gg (zmień hasło) to dam ci link do tego 'pstryczka' ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Jarek mi mówił, że jakimś prztyczkiem w KIS'ie, którego osobiście znaleźć nie mogłem Znalazł ktoś ten prztyczek w KIS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Domniemam, że chodziło o pstryczek. hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 nie szybciej się dowiesz pisząc do nich e-mail'a? Przechodzisz automatycznie na umowę miesięczną teraz po tej umowie... Pisałem do nich, ale coś czuję że kit mi wciskają. KIS: Administration > Virtual Server > 26117 > Allgemeines > Vertrag kündigen A tam: Paketname 26117Vertrag VPS Linux XL 2.0 Vertragsbeginn 09.10.2007 Abrechnungsintervall monatlich Kündigungsfrist 4 Wochen Mindestvertragslaufzeit 12 Monate Folgevertragslaufzeit 12 Monate Kündigungsdatum 08.10.2009 Wygląda na to że roczna umowa została przedłużona... o kolejny rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Klasyka w niemieckich serwerowniach z takim przedłużaniem . Musiałbyś wysłać 8.09 najpoźniej rezygnację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Wygląda na to że roczna umowa została przedłużona... o kolejny rok Umowę brałem na rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Tak jak napisał patryk, od umowy powinien odstąpić około 2 miesiące temu. Samo życie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Tak jak napisał patryk, od umowy powinien odstąpić około 2 miesiące temu. Samo życie... Jak to mówią - mądry Polak po szkodzie. Ale nie będzie mi tu jakiś Niemiec automatycznie przedłużał umowy o kolejny rok. Zapłacę karę za zerwanie umowy ale też opiszę całą sprawę w kilku polskich serwisach webhostingowych. Mam nadzieję że dzięki temu co najmniej kilka osób uratuję przed przed hosteurope.de PS. Może ktoś chce za symboliczną opłatę serwer VPS Linux XL 2.0 dobrze skonfigurowany (lighttpd) przez Patryka z neteasy ? Ważny jeszcze rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 A konkretnie jaka kwota? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 A konkretnie jaka kwota? Zaproponuj coś A tak na serio to muszę najpierw dowiedzieć się czy można przenosić serwer pomiędzy klientami oraz ile takie przeniesienie kosztuje? Może ktoś już to przerabiał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Mam nadzieję że dzięki temu co najmniej kilka osób uratuję przed przed hosteurope.de Wina leży tylko i wyłącznie w Twoim gapiostwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Wina leży tylko i wyłącznie w Twoim gapiostwie. Nie wykluczam że było to gdzieś zapisane w niemieckim regulaminie. Jednak czy wyobrażasz sobie sytuacje gdy bierzesz telefon na abonament z umową na 24 miesiące i po dwóch latach nie zrezygnowałeś z niego a operator automatycznie przedłużył umowę o kolejne 24 miesiące (i nawet nowego telefonu nie dał)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Nie wykluczam że było to gdzieś zapisane w niemieckim regulaminie. Jednak czy wyobrażasz sobie sytuacje gdy bierzesz telefon na abonament z umową na 24 miesiące i po dwóch latach nie zrezygnowałeś z niego a operator automatycznie przedłużył umowę o kolejne 24 miesiące (i nawet nowego telefonu nie dał)? tutaj akurat dzwonią i dają lepszą promocje dla stałych klientów niż nowych (przykład era;p ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Przerabiałem już ten temat z HE. W przypadku umowy rocznej: Odnawialna jest na kolejny rok. W przypadku VPS'a który miałem zakupiony na rok a zrezygnowałem z niego w 4 miesiącu doliczyli sobie 19 ojro "za wcześniejsze zerwanie". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach