Skocz do zawartości
yarq

livenet i pad dedyka

Polecane posty

Znowu coś w livenet się dzieje. Strona główna stoi, ale dedyki u nich już tak nie bardzo :/

Mam to samo w tej chwili ...

Dzwoniłem, ale oczywiście nikt nie odbiera. Napisałem SMS'a no to czekam na reakcje ;>

Bez urazy ale masz nadzieje ze uzyskasz odpowiedz na SMS? :P Ja tez sie nie moge dodzwonic :P

niektore serwy dzialaja :P

ale intryguje mnie jedno livenet ma 4 dostawcow neta razem 3,4gbs z tego od exatela tylko 0.4gb to jak to mozliwe ze taka snie wielka strata i wszystko ostatnio padlo...

Bez urazy ale masz nadzieje ze uzyskasz odpowiedz na SMS? :P Ja tez sie nie moge dodzwonic :P

Nie liczę na odpowiedź, ale na to że ktoś się dowie że coś się dzieje. No taka cicha nadzieja ;P

Ciekawe co tym razem, byly juz problemy z zasilaniem, z bezpiecznikami itp. BTW. Ciekawe czy down czy tylko odciete od sieci :P

Ciekawe co tym razem, byly juz problemy z zasilaniem, z bezpiecznikami itp. BTW. Ciekawe czy down czy tylko odciete od sieci :P

Był też ddos :P (jakieś 2-3 tyg temu)

I uszkodzone swiatlowody :P

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to opinie szargają sobie firmy, które u nich wykupują usługi, a nie oni sami :/ Dobrze że weekend jest, to przynajmniej mało który klient zauważy :/

Wlasnie u mnie dla tego, ze jest weekend to juz mam straty, telefony itp.

Znowu coś w livenet się dzieje. Strona główna stoi, ale dedyki u nich już tak nie bardzo :/

UPDATE - Livenet.pl też już jest down.

UPS im padl pewnie dla tego ich strona padla troszke pozniej od naszych maszyn :P

Chyba im wszystko padło, gdzie oni maja ta serverownie? Bo coś mi sie obiło, że niedaleko katowic, a tu przed chwila niezła burza była i chwilowe pady sieci elektrycznej. Mogli by szybko sie z tym uwinąć, bo zacząłem coś robić przy mojej www, a tu pad...

Pozdrawiam Andrzej Erenc

W Sosnowcu jest LiveNet u mnie tez dwa serwery dedykowane leza, i zaden nie odpowiada, moze podlaczaja BGP4 i nowych operatorow? :P

Ja bym stawiał na burze, znowu pewno linie energetyczne pozrywało i im UPSy padły, a agregatu nie maja po za drogi ^^

Gdzies byl temat na temat agregatu, jednak nie pamietam czy wkoncu go maja czy nie :P

Z tego co wiem nad Sosnowcem jest masakryczna burza.

"Duży ośrodek burzowy w okolicy Sosnowca i Dąbrowy Górn. od strony Krakowa wygląda ciekawie..."

"Nad Sosnowcem dość ciekawie (dla niektórych nieciekawie). Ciemno, wyładowania, grzmi. Od Strony Czeladzi i od Strony Katowic. Wygląda, że 2 ośrodki burzowe."

by forum łowcy burz.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się