bubutm 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2008 Witam , załozyłem ten temat w tym dziale bo pomyślałem że bedzie najodpowieniejszy . Mam takie pytanie jakie statystyki byscie polecili do instalacji awstats na serwerze są raczej mało wiarygodne . Chodzi mi raczej o coś zbliżonego do phptraffic . Najlepiej żeby nie obciążały serwera P.S. nie chodzi o staty typy stsa24 , stat4u Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2008 GA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bubutm 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 GA ? A co to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 http://Google.com/Analytics Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Statystyki serwera, Jakie polecacie ? GA nie działa po stronie serwera przecież :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Webalizer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Szukałem milion razy, nigdy nie znalazłem nic wartego uwagi, niestety :/ A awstats/webalizer rzeczywiście są strasznie słabe, ale cóż, alternatywy brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 GA nie działa po stronie serwera przecież :/ To był żart Nie ma nic lepszego na serwer niż Awstats. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 @normanos Dlaczego Awstats jest słabe ? :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 bo daje bardzo mało informacji, można je traktować jako coś poglądowego do _miesięcznego_ zestawienia. Poza tą funkcjonalnością wiele nie daje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Może trzeba by zdefiniować czego konkretnie szukacie.. Np. czego brakuje Wam w AWStats... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 bo daje bardzo mało informacji, można je traktować jako coś poglądowego do _miesięcznego_ zestawienia. Poza tą funkcjonalnością wiele nie daje. hmm.. mało... tzn? wg. mnie jest dobrze.. można uzupełnić też webanalizerem czy też GA, albo innym zewnętrznym.. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Używam GA + Awstats i nie narzekam W sumie mam wszystko co potrzebuję. W google odwiedziny i rzeczy z tym związane, a w awstats całą resztę (jakie pliki najwięcej transferu itp) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 @jarek: to wg. Ciebie a nie mnie. A awstats nie zobaczysz co się dzieje przez cały dzień, wszystko jest zbiorcze na cały miesiąc. itd. ano trzeba uzupełnić bo z awstats wiele nie wynika poza samym ruchem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 @normanos jak masz opcję ustawioną: AllowToUpdateStatsFromBrowser na 1 masz przycisk aktualizuj i możesz cały czas podglądać co i jak hmm... dużo rzeczy też wynika z awstats, boty, odwiedziny, wyszukiwarki itp itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 ale co podglądać jak tam nic nie ma ;P możesz zobaczyć tylko ruch, ile i tyle nie prześledzisz tego co robi user ani nie będziesz miał zestawienia wg. czasu aby sprawdzić skąd nagle masa ruchu, albo gdzie ktoś zalinkował. Po prawdziwe statsy trzeba uderzyć gdzie indziej albo samemu sobie napisac parser logów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 no akurat w tym przypadku masz rację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bubutm 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2008 W takim razie polecam Wam te statystyki http://soft.zoneo.net/phpTrafficA/licence.php?l=en takie znalazłem a zużycie transfery można w cpanelu sprawdzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach