Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Błąd w apache?

Błąd w apache?

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

Błąd w apache?

#1 protoplasta

protoplasta

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 172 postów

Napisany 25 lipiec 2017 - 08:05

Od kilku dni pada mi serwer i jedynym sposobem na jego wskrzeszenie jest restart, ponieważ sam nie wstaje. Próba ręcznego podniesienia apache nic nie daje, musi być restart całej maszyny i dopiero wtedy zaskakuje. Wyczytałem że to błąd w samym apache, więc czy samo apt-get update/upgrade by coś dało? Bawiłem się w zmianę wartości MaxRequestWorkers, ale to nic nie dało. Najgorzej że apache potrafi paść w środku nocy, a ja muszę cały czas tego pilnować.

 

l50yuRA.png

 

CIaPiJH.png


  • 0

#2 maniektme

maniektme

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 275 postów
  • Skąd:Szczecin
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szafran

Napisany 25 lipiec 2017 - 13:00

Zajrzyj do logów http apache(access.log) lub zrób sobie tcpdumpa, co Ci leci na port 80/443

 


  • 0

#3 systemy.internetowe

systemy.internetowe

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 140 postów
  • Firma:HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Janicki

Napisany 26 lipiec 2017 - 07:55

Sam z siebie apache nie zmienił konfiguracji, więc pad jest tylko skutkiem zaistniałych zmian, a przyczyna musi być gdzieś indziej.
Zobacz tu: https://support.ples...xRequestWorkers


  • 0





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników