Próba wywołania wspomnianego pliku "index2final.php" (
akurat u mnie przypadkiem, na całe szczęście, zakończona niepomyślnie) odbyła się z IP 41.107.198.159 wskazującego na: Algeria, Bejaia (Bidżaja). Wywołanie zdaje się, że było z normalnej przeglądarki, bo pobierało całą zawartość mojej strony "404" włącznie z js, css, obrazkami itd., a nawet było wywołanie nieistniejącej u mnie favicon.ico.
Pytanie pozostaje: jak ten plik dostał się na nasze konta? Ciekaw jestem wyników śledztwa, jeśli takie będzie i wskaże ono metodę jakiej ktoś użył. Mam nadzieję, że czegoś się od właściciela hostingu dowiem, bo brak informacji - wiem z doświadczenia - działa często gorzej niż nawet złe informacje.
A do osób krytykujących wybór takiego a nie innego hostingu...
Nie oszukujmy się, ale czynnikiem decydującym często jest głównie cena. Pamiętajmy, że wartość pieniądza jest względna, dla niektórych osób 50 zł
miesięcznie będzie mało znaczące, dla innych nawet 50 zł
rocznie będzie znaczącym wydatkiem, nad którym się trzeba zawsze zastanowić, więc jeśli można znaleźć coś za 20 zł rocznie (czy nawet mniej), wiele osób się skusi. Niektórzy z pełną świadomością niedogodności i ryzyka za tym idącego (jak np. ja), inni bez.
Ten post był edytowany przez Piotr GRD dnia: 04 grudzień 2011 - 09:16