Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] smallservers.pl

38 odpowiedzi na ten temat

[opinie] smallservers.pl

#1 deviant

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 18 marzec 2009 - 23:46

Witam.

Pragnąłbym dowiedzieć się, jakie są wasze opinie na temat tego hostingu?

Z góry bardzo dziękuje.

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...mallservers-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...mallservers-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...smallserverspl/

#2 red orange

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 marzec 2009 - 23:10

Witam, mam u nich konto. Serwery działają bez zarzutu, jak coś aktualizują to w nocy, ale o tym uprzedzają (w ostatnim roku mieli 2-3 większe aktualizacje). Kontakt z adminem dobry. Ogólnie ok, polecam.

#3 kriss

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 584 postów

Napisany 20 marzec 2009 - 23:11

niema to jak jedno-postowcy

#4 KALAN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 21 marzec 2009 - 18:56

Ja testuję i śmiga aż miło

#5 Krystian

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 535 postów
  • Imię:Krystian

Napisany 21 marzec 2009 - 19:33

Zobacz postKALAN, o 21.03.2009, 18:56, powiedział:

Ja testuję i śmiga aż miło

Zobacz postKALAN, o 21.03.2009, 18:56, powiedział:

:)

#6 KALAN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 22 marzec 2009 - 08:18

Nie mój hosting, bo zapewne tak myslicie. Mamy pisac opinie wiec pisze. A że 2 posty, każdy kiedyś miał 2.

#7 oprych

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Firma:brak

Napisany 10 kwiecień 2009 - 22:21

miałem tam hosting przez rok, przeniosłem się bo znalazłem lepszą ofertę - przynajmniej tak mi się wtedy wydawało ;(

plusy:
- stabilne i szybkie serwery
- bezproblemowy kontakt ze BOKiem ;)
- jakichkolwiek zmianach na serwerze czy potencjalnych problemach uprzedzają wcześniej lub informują

minusy:
- DirectAdmin, choć dla niektórych może to być plus, osobiście nie narzekałem, ale uważam, iż cPanel jest dużo lepszy
- największy minus, pewne problemy z chmod, które troszkę uprzykrzają życie Joomlowcą, ale jest to do obejścia :)

Nie oszukujmy się ma pewne wady, ale do tej pory najlepszy hosting jaki miałem w przedziale cenowym do 100 zł
Pozdrawiam
Oprych

#8 smallservers.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów
  • Firma:smallservers.pl
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Kordowiak

Napisany 04 maj 2009 - 17:06

Szanowni Państwo
Dziękuję naszym Użytkownikom za miłe słowa. Dziękuję również 'Wielopostowcom' za czujność ;)
Firma smallservers.pl nie była dotąd reklamowana na WHT, przewijały się jedynie o nas krótkie wątki nie brzmiące zbyt zachęcająco ;), pewnie dlatego brak komentarzy Użytkowników ze sporym dorobkiem wypowiedzi na tym forum.

Żeby nadrobić straty - serdecznie zapraszam wszystkich Użytkowników z dwucyfrowym i większym dorobkiem postów do przetestowania naszych usług i wyrażania swojej opinii na temat naszej firmy. Proponuję do przetestowania konto LE1000 na miesiąc gratis - drugi miesiąc gratis po napisaniu opinii :) Na początek - 15 kont do rozdania w celach testowych - zainteresowanych proszę o PW. Warunkiem otrzymania konta na miesięczny test jest posiadanie >10 postów (im więcej tym lepiej ;)) oraz szczera chęć do napisania opinii o przetestowanym produkcie.

Użytkowników o krótszym stażu i mniejszym dorobku na WHT zapraszam do przetestowania naszych kont przez 7 dni - warunkiem jest poprawne wypełnienie formularza rejestracyjnego prawdziwymi danymi i dopisanie w uwagach, że chcieliby Państwo przetestować konto.

Z góry uprzedzam, że jest to normalny hosting współdzielony i na taki proszę się nastawić ;) Serwery w Hetzner, DE.

Wszelkie pytania prosimy kierować na nasz adres email: bok@smallservers.pl

W przypadku pytań - pozostajemy do Państwa dyspozycji.
Serdecznie zapraszam i pozdrawiam :)

smallservers.pl Sławomir Kordowiak Jr.
ul. Powstańców 30c/7, 31-422 Kraków
NIP: 945-196-10-02 REGON: 120108546
Firma smallservers.pl wpisana jest do rejestru Ewidencji Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Prezydenta Miasta Krakowa pod numerem: 5937/2005

Biuro Obsługi Klienta firmy smallservers.pl | http://www.smallservers.pl
bok@smallservers.pl | NIP: 945-196-10-02 | REGON: 120108546

Hosting | Serwery VPS | Serwery Dedykowane | Domeny

#9 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1700 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 04 maj 2009 - 18:46

zgłosiłem się i... nic...

#10 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 04 maj 2009 - 19:15

Ja też się zgłosiłem.. zobaczymy.
Spokojnie, człowiek czasem też musi kolacyję jakąś zjeść czy coś : )

A strona naprawdę masakra.. trochę w niemieckim stylu..

#11 oprych

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Firma:brak

Napisany 04 maj 2009 - 19:42

fakt stronka troszkę zagmatwana, ale w sumie liczy się jakość usług :mellow:
mam nadzieję, że dla stałych klientów też jakieś promocję? ;)
Pozdrawiam
Oprych

#12 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 04 maj 2009 - 20:00

Na 1680x1050 rozciąga się na cały monitor, za szeroka....

#13 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 04 maj 2009 - 20:43

Zobacz postPawel_15, o 4.05.2009, 21:00, powiedział:

Na 1680x1050 rozciąga się na cały monitor, za szeroka....

bo ma grafikę dopasowującą się do rozdzielczości monitora ? :mellow:

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#14 Lan Hikari

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 772 postów
  • Imię:Bartłomiej

Napisany 04 maj 2009 - 21:12

Zobacz postEdart, o 4.05.2009, 21:43, powiedział:

bo ma grafikę dopasowującą się do rozdzielczości monitora ? :mellow:

dokładnie, mi na 1280x800 także się dopasowuje ;)

#15 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1700 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 04 maj 2009 - 21:14

to teraz wyścigi kto ma wyższą rozdzielczość ?
wygrałem ( ew mogę się podzielić z kimś remisem).

na 2048x1152 także się dopasowuje.

a od firmy zaproszenia do testow nadal nie dostałem.

#16 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów

Napisany 05 maj 2009 - 05:58

A ja właśnie PW odbieram : )

#17 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów

Napisany 05 czerwiec 2009 - 17:08

Podbijam.

Strona firmowa jaka jest każdy widzi, ale pora napisać parę słów o samych usługach.
Swego czasu otrzymałem konto testowe na miesiąc od smallservers. Była to opcja LE 1000. O specyfikacji nie będę pisał, bo można sobie poczytać. Panel to DirectAdmin, z bardzo skustomizowaną skórką pod smallservers.pl (barwy, logo, itd.). Całkiem przyjemnie wykonana.

Jakość usług - z tego, co pamiętam, to ss mają serwy w Hetznerze, więc ogólnie świetnie to działa (trochę tak podświadomie ich porównywałem do Masternetu - obie firmy prezentują chyba zbliżony poziom), bez jakichś większych zamuleń i problemów (za dnia czasem tylko). Wiadomo, to Niemcy, nie Polska.. no ale jak ktoś szuka taniego hosta niekoniecznie z serwerami w Polsce, to na pewno warto dać im szansę. Ja mam swoją ideologię co do firm hostujących w Polsce a hostujących w DE/UK (w sensie fakt, że nie są w Polsce absolutnie ich nie przekreśla) i ss wcale nie powoduje negatywnych odczuć co do takiego rozwiązania (a nawet przeciwnie).

Transfer na UPC 10Mbit/120kbit (o ile dobrze pamiętam upload heh) jest dobry, czyli tak, jak po prostu do DE.. czasem w szczycie 500-800 kilobajtów zamiast 1 megabajta (poza szczytem bez problemu), download oczywiście. Pakowanie i rozpakowywanie (w panelu DA) pliku z moim portfolio (parę mp3, trochę grafiki, kilkanaście plików-śmieci, razem jakieś 40MB) - bez problemu, szybko i bez zwiech albo zamuleń.

BOK działa nieźle. Nie pamiętam, czy pisałem mejlowo (nie było potrzeby), ale chyba pewnego razu późnym wieczore zachciało mi się pomarudzić na GG i w porach około godziny 23-24 można było pogadać. Rozmowa się kleiła i ogólnie luz.

Podsumowując: na razie firma i oferta dobre (nawet z plusem), a gdyby to miało wyższe ceny (tak jeszcze raz tyle) to być może i bym przeniósł tam część gratów... na pewno interesuje mnie jeszcze oferta VPSów i jeśli ktoś ma ochotę, to można by spróbować wziąć również to na "miecha".
Jeśli ktoś chce porządnie potestować opcje shared, to proponuję wziąć okres testowy i pomarudzić o tydzień czy dwa więcej - wydaje mi się, że da radę to ugadać.

Dzięki za miesięczny test i pozdrawiam : )

Acha, zastrzegam sobie, że moja opinia pokrywa czas jakoś w maju 2009 roku - więc jak ktoś za pół roku tu wejdzie i będzie marudził, że coś jest nie tak, to ja nic nie wiem : )
Na dzień dzisiejszy jest tak, jak piszę wyżej heh...

#18 JakubCz

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Czekaj

Napisany 11 styczeń 2010 - 15:26

Testuję ten hosting od bagatela pół roku i jest naprawdę dobrze. Stosunek ceny do jakości świadczonych usług jest naprawdę świetny. Pomoc udzielana przez bok jest szybka i nawet trudniejsze sprawy (zmiana wersji bazy mysql) czy sprawy nie związane z samymi usługami są przez nich rozwiązywane sprawnie. Panel to DirectAdmin - dla niektórych lepiej dla niektórych gorzej, mi tam pasuje.

Jedyną chyba wadą są godziny dostępności w widgecie GG na stronie głównej. To fajne miejsce to załatwienia spraw a przeważnie dostępne jest o dziwnych porach (czytaj 20-22 na przykład)

#19 skim

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 11 styczeń 2010 - 18:27

Korzystam na co dzień z kilku hostingów i powiem tak wszystko działa bez zastrzeżeń. Nie zdarzyło mi się korzystać z pomocy BOK ponieważ nie było takiej potrzeby ze względu na sprawne działanie. Podczas półrocznych testów nie zdarzały się żadne nie miłe niespodzianki w postaci padów serwera.

Polecam dobre usługi w słusznej cenie.

#20 fuu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 11 styczeń 2010 - 18:33

U mnie bardzo podobne, pozytywne odczucia. Przeniosłem się tam w lipcu po krótkiej i nieprzyjemniej przygodzie z cal.pl.
O smallservers.pl nie mogę napisać nic złego, serwer działa sprawnie, nie przypominam sobie żadnej większej przerwy w działaniu. O BOKu wiele napisać nie mogę. Na jedno proste pytanie, które kiedyś zadałem przez widget gg uzyskałem nawet pełniejszą niż się spodziewałem odpowiedź :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników