mag 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2007 Jak w temacie, Potrzebny hosting dla 4 portali (generuja nie za duzy transfer ( Czyli potrzeba - duzo HDD (kilkaset kont e-mail ...) - niski transfer ( (czyli autoamtyczny backup itp.) Najważniejsze to spokój i niezawodność Cena: myśle ze ok 700 zł/mc to powinno wystarczyć (serwer,l administracja, panel, transfer) Mam obecnie serwery prowider+ w netart ale ich powierzchnia (po 10GB na serwer) jest nie wystarczająca (ze względu na konta e-mail) - ale reszta ok (stabilność, dostepnośc, panel itp.) - co polecacie VPS czy dedyk - de czy pl - czy VPS w hosteurope.de zapewniaja pełny menagement z ich strony - czy warto pakować sie w ovh (ale nie mam możliwości codziennie robić backupa i jakby co .... restore ... ) Moje portale działają od kilku lat i gdyby nie brak miejsca to serwery.pl byłyby OK Ale oni za dedyka dla moich potrzeb wysolili 2600 zł/mc więc.... Z góry dziękuje za porady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 Na admina polecam ci jkopacze na admina Jego gg 5948835 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zrio Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 http://provps.pl/managed_vps.vps i proponuje dogadać się co do powierzchni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/VPS-Linux-XXL + zdalny admin 100zł netto miesięcznie wzwyż. Jak dawałeś radę na providerze to nie musisz ładować od razu pieniędzy w dedyka, wg mnie VPS starczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mag 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/VPS-Linux-XXL + zdalny admin 100zł netto miesięcznie wzwyż. Jak dawałeś radę na providerze to nie musisz ładować od razu pieniędzy w dedyka, wg mnie VPS starczy. Masz racje. Z tego co widze o tylko he. No chyba że w PL ktoś da coś porównywalnego (poza tansferem bo tego w PL nie dostane ale aż tyle nie potrzebuję) no i płatność przelewem i f-vat to też duży + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 W Polsce za równowartość 30 Euro NIC nie znajdziesz, nawet jeśli zadowolisz się tylko połową wydajności oferowanej na tym koncie w he. Taka prawda niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 Jeśli tylko szukasz większej przestrzeni to proponuje zmigrować na KEI.pl (pakiet Luna). Cena powierzchni HDD w kei jest lepsza. Żadnego zarządzania VPSem w HE nie uzyskasz. To jest czysta maszyna. Trzeba o nią dbać samemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 Kei.pl i LUNAII to racja, bardzo dobra alternatywa ale podstawowe parametry są kiepskie. Jak liczyć parametry porzadnego VPSa to trzeba wziąć te 10% i 500GB transferu a to już koszt 5800zł brutto rocznie czyli 483zł miesięcznie a za taką cenę bardziej jednak opłaca się wziąć VPSa w he (~115zł) i dodać zdalnego admina i wychodzi dużo taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach