TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 Witam, Czy Wy także zauważyliście dość 'dziwne' ładowanie się serwisów ukolokowanych w WeBperoni przy połaczeniu z neostrady? Wczoraj na kilka minut wszyscy mający neostradę nie mogli wejść na mój serwis, czy też na purepc.pl (to samo DC) i od tamtego momentu co kilka minut zamiast momentalnego załadowania strony trwa łączenie, łączenie... Nawet zdarza się komunikat o zbyt wolnej odpowiedzi serwera... Ktoś z was wie może coś więcej na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2007 Nie zauważyłem problemów z idsl oraz zwyklego polpaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2007 polaczenie do webperoni z idsl`a wczoraj, tak jak i w inne dni caly czas packet loosy oraz skaczący ping.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2007 To nie tylko problem wp, niedawno ponownie były problemy z netdirectem i tpsa, na razie spokój, zobaczymy później. Neostrada bez limitów, najszybszy internet - rotfl :< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2007 netdirekt od 4 miesięcy kombinowal jak zrobic dobre polaczenie do polski, najpierw przeniesli sie z teli na opentrasita.. Teraz zmienili znow routing na tiscali i doslownie od 2 tyg jest ok..obserwuje caly czas. poza tym netdirekt i webperoni, maja dwie rozne trasy.. webperoni leci telia/lambdanet, a netdirekt opentrasit/tiscali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2007 W WeBperoni po dwoch dniach dosc pokracznego łączenia z serwerami w ich DC, teraz już jest dobrze. Całe szczęście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 A ja mam ciagle zrywanie połączeń do serwerowni Hetznera ;/ Staje sie to dość denerwujące gdy nagle wywala wszystkich którzy mają neo bądź łącza pokrewne neostradzie ;/ Jest to bardzo denerwujące. Takie rozłączenia masowe mają miejsce raz w tygodniu. Z tego co sie orientuje sa jakieś problemy z połączeniem do Niemiec ;/ Kiedyś bawiłem sie w śledzenia i wyszło mi, że połączenie do Niemiec idzie przez Francję Pozostaje nam masowo spamować neo aby poprawili jakość a to raczej niemożliwe xD Albo zrezygnować z tanich niemieckich i dobrych serwerowni ale nie dla użytkowników neo czyli 99% Polaków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 A ja mam ciagle zrywanie połączeń do serwerowni Hetznera ;/ Staje sie to dość denerwujące gdy nagle wywala wszystkich którzy mają neo bądź łącza pokrewne neostradzie ;/ Jest to bardzo denerwujące. Takie rozłączenia masowe mają miejsce raz w tygodniu. Z tego co sie orientuje sa jakieś problemy z połączeniem do Niemiec ;/ Kiedyś bawiłem sie w śledzenia i wyszło mi, że połączenie do Niemiec idzie przez Francję Pozostaje nam masowo spamować neo aby poprawili jakość a to raczej niemożliwe xD Albo zrezygnować z tanich niemieckich i dobrych serwerowni ale nie dla użytkowników neo czyli 99% Polaków im bardziej zalezy, zeby sie przeniesc z serwerami do PL to zarobia podwojnie. Na tym, ze nie beda musieli placic za tranzyt danych zagranicznym operatorom tranzytujacym oraz hostingi/dedyki przeniosa sie na polskie lacza, bo nie beda mialy wyjscia, czyli TPSA podwojnie zarobi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 Z tego co sie orientuje sa jakieś problemy z połączeniem do Niemiec ;/ Kiedyś bawiłem sie w śledzenia i wyszło mi, że połączenie do Niemiec idzie przez Francję Nie przez Francję , tylko francuskie OpenTransit do Frankfurtu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 A ja mam ciagle zrywanie połączeń do serwerowni Hetznera ;/ Staje sie to dość denerwujące gdy nagle wywala wszystkich którzy mają neo bądź łącza pokrewne neostradzie ;/ Jest to bardzo denerwujące. Takie rozłączenia masowe mają miejsce raz w tygodniu. zawsze byly takie problem z hetzner.de, albo soki pingów albo disconnecty.. Rozlacza na polaczeniach opentransita z tiscali.. np.: teraz jest 20% loosa do hetznera z tpnetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2007 zawsze byly takie problem z hetzner.de, albo soki pingów albo disconnecty.. Rozlacza na polaczeniach opentransita z tiscali.. np.: teraz jest 20% loosa do hetznera z tpnetu Zgadza się. FastIT - strata 0% Hetzner - strata 20%. Łącze: DSL z TPSA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user1 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2007 Przeczytałem potwierdzam iż miałem problemy z pingami w godzinach szczytowych do webperoni ale jak jest teraz po 2 miesiącach od ostatniego postu w tym temacie ? Rozważam jednak zakup prostego dedyka między netdirekt a webperoni, bardziej by mnie kusiła oferta webperoni ale jeśli dalej by miał mieć pingi do nich w godzinach szczytowych po 100 - 200ms to dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach