Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Bart Wilde

Szpiegowanie Dzieki Ip

Polecane posty

najlepsza temperatura to 19 stopni... 21?? Przy takiej wzywamy serwisantow...

Ale gdzie taka temperatura? Wiesz, ze w serwerowni moga byc kilkustopniowe roznice temperatur w zaleznosci od miejsca (przed szafa, za szafa, w srodku na gorze szafy, w srodku na dole szafy, itd)? :) Myslisz, ze wszedzie, w kazdym miejscu da sie uzyskac temperature na takim samym poziomie? :)

pzdr.

Myslisz, ze wszedzie, w kazdym miejscu da sie uzyskac temperature na takim samym poziomie? :)
W ramach czepiania sie (ostatnio jakos na forum ucichlo, wiec musze Ciebie :)) - da sie.

Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze :)

W ramach czepiania sie (ostatnio jakos na forum ucichlo, wiec musze Ciebie :)) - da sie.

Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze :)

Mialem dzisiaj "przyjemnosc" byc ze 3h w pomieszczeniu gdzie stala m.in. szafa z kilkunastoma w miare nowymi dellami. Azur z przodu i azur z tylu szafy. Na przodzie szafy temp. byla zdrowo ponizej 20 stopni, z tylu szafy bylo z 25 minimum. Nie mam zielonego pojecia jak ktos chce zrobic, zeby w takim przypadku z tylu byla podobna temperatura jak z przodu :) Wiem, ze mozna by zimne powietrze wtlaczac dolem do szafy (wejscie przez podloge techniczna), szafe miec zamknieta (bez azuru) a na gorze szafy wentylatory zeby dodatkowo wyciagaly powietrze. Ale jezeli do takiej szafy wtloczymy zalozmy te 19 stopni to i tak nie ma szans, zeby na gorze tez bylo tyle...

pzdr.

(ciach)
Zawsze mozna wszystko zmrozic :) Oczywiscie temperatura bedzie sie wtedy znacznie roznila od polecanych 19 stopni ale bedzie wszedzie rowno :)

Zawsze mozna wszystko zmrozic :) Oczywiscie temperatura bedzie sie wtedy znacznie roznila od polecanych 19 stopni ale bedzie wszedzie rowno :)

hehe, no tak, polecana to nie znaczy wymagana... :)

dobra, juz czas na logout na dzisiaj - dobranoc :)

pzdr.

No nie, moje rozważania o gazowni nie były aż tak śmiałe

A ja troche popuscilem wodze fantazji. Tak slyszalem o gaszeniu CO2 bo za kazdym razem jak wchodze do serwerowni i widze ta naklejke, ze w razie pozaru nalezy uciekac z serwerowni, inaczej mozna sie udusic przyprawia mnie o dreszcz :)

Oczywiscie mowa tu o sytuacji ekstremalnej (doslownie), ale zawsze

Oczywiscie ze sie da. Nie przy uzyciu oczywiscie "domowych" klimatyzatorow, tylko tych lepszych z kierunkowymi dmuchawami.

Wazne jest tylko jedno. Jezeli zauwazysz podczas wycieczki w serwerowni odwrocony krzyz na szyji admina, lub piora pod serwerem- przenos serwer :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować