Skocz do zawartości
Konrad.K

Oferta Netii - Ktoś Korzysta ?

Polecane posty

Witam,

Zapewne spora część z Was widziała ofertę NETII wykorzystującą zmiany regulaminu TP, aby uwolnić klientów od NEOSTRADY. Sam także złożyłem zamówienie na łącze z NETII o szybkości 1MBs i chciałbym zapytać o wasze opinie na temat łącz NETII. Do czasu kiedy nic nie podpisałem mogę zawsze zmienić decyzje :) Głównie chodzi mi o 2 rzeczy: jakość usługi i ew haczyki typu 500 % ceny po roku korzystania :)

Pozdrawiam

Radziłbym zmienić z neozdrady na Netie albo Dialog chyba ,że lubicie siedzieć na zapchanych BGP?.

Teraz jeszcze jakoś działa szkielet tpsy ,ale jak wszystkie dzieci się dowiedzą o tym ,że limit zniesiony to biada wam ;].

Mam telefon oraz internet z Netii i jestem zadawolony :blink: Dziala tak jak powinno.

Co do haczykow to ostatnio zastalem mile zaskoczony - Przy ostatniej zmianie oferty, po prostu zwiekszono predkosci w starej ofercie i tak powstala nowa. Wszyscy klienci dostali wieksza predkosc :)

Ciekawe czy jak będę miał telefon z TPSA a internet z NETII to też będzie tak miło :blink:

Chyba że się raptem okaże że nie mogę mieć łącza z NETII...

Radziłbym zmienić z neozdrady na Netie albo Dialog chyba ,że lubicie siedzieć na zapchanych BGP?.

Teraz jeszcze jakoś działa szkielet tpsy ,ale jak wszystkie dzieci się dowiedzą o tym ,że limit zniesiony to biada wam ;].

Z tego co sie orientuje to nie jest zaden argument, poniewaz zarowno netia i dialog beda korzystac z laczy TPSA.

poniewaz zarowno netia i dialog beda korzystac z laczy TPSA

No z kabli będą korzystać, bo nie ma innej opcji (choć dialog chyba kładzie swoje kable), ale resztę sprzętu mają chyba swoją :blink: Choć zaznaczam że nie znam sie za bardzo.

Proszę o dalsze opinie na temat łącz NETII.

Pozdrawiam.

W Poznaniu widziałem wszędzie skrzynki Natii a w domu mam oddzielny kabel Dialogu (cała infrastruktura Siemensa) Całe miasta maja dwie linie. TPSA odrąbałem siekierą przy ostatnim remoncie na znak protestu :blink:. Ale poza regionami gdzie te firmy były wcześniej prawdopodobnie będą korzystać z infrastruktury TPSA z powolną rozbudową własnych kabli w największych miastach.

No ja niestety (no po części stety) mieszkam na przedmieściach, gdzie tylko dochodzą kable TP i sygnał jakiejś amatorskiej tragicznej radiówki.. Dialog dopiero ma w planach dojechać tu ze swoimi kablami, a o innych sieciach nic nie słyszałem... Mam nadzieje że fakt iż NETIA będzie lecieć do mnie kablem TP nie oznacza że będzie taka sama jakość łącza jak TP.. A tak sobie od wczoraj czytam opinie na temat netii na różnych forach i jak narazie nie trafiłem na żadnego większego negatywa na ich temat.

poniewaz zarowno netia i dialog beda korzystac z laczy TPSA

No z kabli będą korzystać, bo nie ma innej opcji (choć dialog chyba kładzie swoje kable), ale resztę sprzętu mają chyba swoją :blink: Choć zaznaczam że nie znam sie za bardzo.

Proszę o dalsze opinie na temat łącz NETII.

Pozdrawiam.

e tak takie jakie tam korzystanie z łącz TPnetu, pierwsze bramki. Traceroute od kumpla ma NET24 na linii TPnetu

1 * * * Request timed out.

2 12 ms 11 ms 11 ms Poznan-gw-fe4-1.inetia.pl [195.114.190.150]

3 23 ms 19 ms 17 ms WarsC001RT06-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.250.6]

4 19 ms 19 ms 19 ms WarsH001RT22-StarH001RT03.inetia.pl [81.210.127.30]

5 21 ms 21 ms 21 ms StarH001RT01-GdynR008RT01.inetia.pl [81.210.127.26]

6 23 ms 23 ms 23 ms 213.192.64.109

7 24 ms 23 ms 23 ms kom-wp-gw.task.gda.pl [213.192.64.26]

8 23 ms 23 ms 25 ms zew.rtrd2.adm.wp-sa.pl [212.77.105.29]

9 23 ms 23 ms 23 ms www.wp.pl [212.77.100.101]

Dla porownania od kumpla który ma netie na liniach netii

1 14 ms 13 ms 13 ms Jaworzno-bras1.inetia.pl [195.114.190.53]

2 * 21 ms 21 ms 81.210.126.77

3 30 ms 27 ms 29 ms StarH001RT01-GdynR008RT01.inetia.pl [81.210.127.26]

4 31 ms 33 ms 30 ms 213.192.64.109

5 31 ms 32 ms 33 ms kom-wp-gw.task.gda.pl [213.192.64.26]

6 31 ms 30 ms 32 ms zew.rtrd2.adm.wp-sa.pl [212.77.105.29]

7 31 ms 36 ms 32 ms www.wp.pl [212.77.100.101]

Przecież to po prostu idzie sygnał modem >> centrala TP >> bramka TP >> Netia >> Swiat

Ciekawa może być też oferta Multimo GtsEnergis skierowana taka samo jak w przypdaku netii do klientów tepsy.

Jedyną barierą może być zasięg (który na szczęście dość szybko się poszeża o nowe strefy numeracyjne)

za kilka dni moj kumpel z okolic olsztyna ma mieć multimo. Zobaczymy jak sobie będzie radzić.

Oczywiście kłopoty z połączeniem przez Berlin z zachodem i północną Europą na pewno będą występować.

chociaż ostatnio widzę, że się uspokoiło w miarę.

Gość

no właśnie wujek mówi, że jeszcze na rok weźmie neostradę, a potem weźmie multimo..

Gość patrick

"Zeszły tydzień zamknęliśmy z ponad 20 tys. klientów. Chodzi o klientów, którzy już podpisali albo zamówili usługę" - rzecznik Neti

Trochę pracy to oni teraz maja :blink:

Pocieszenie :blink: Niestety nie każdy może sobie pozwolić na blokowanie portu 25 dla neostrady na poziomie zapory :blink: Ale takie wanadoo.fr można ciąć radośnie.

Fiu fiu, pierwszy raz widziałem ten ranking :blink:

Gratulacje, przecież nie każdy może poszczycić się tak dobrym wynikiem :blink:

Niestety nie każdy może sobie pozwolić na blokowanie portu 25 dla neostrady na poziomie zapory :angry:

Hm, dlaczego? Przyjmujesz poczte od serwerow stawianych na Neostradzie? Ja osobiscie blokuje i zaden klient nie skarzyl mi sie (a raczej chwala za mala ilosc spamu :))

pzdr.

Jak się dobrze wczytać w ten ranking to są tam praktycznie wszystkie dużę firmy z polski. UPC, Dialog, Netia, Futuro, Crowley, (Czekamy na multimo :angry:). Wszyscy oczywiście w trendzie wzrostowym. W USA do łącza dają Symanteca za 2$ na rok. U nas jak jest każdy widzi.

Hm, dlaczego? Przyjmujesz poczte od serwerow stawianych na Neostradzie?

Właśnie chodzi o to, że ja mogę nie przyjąć, a nie każdy może odrzucić... fakt, że nikt normalny nie stawia serwera poczty na neostradzie i przypadkowa wiadomość z neo to na 99,99% spam, ale nie każdy może mimo wszystko :]

Zamówiłem w niedziele przez system novem.pl tą usługe Netii i dzisiaj sobie zadzwoniłem aby zapytać czy w ogóle będę mógł skorzystać z ich dostępu do internetu (mieszkam w tak specyficznym miejscu że naprawdę śmieszne rzeczy się dzieją, a przynajmniej się działy przy zakładaniu telefonu a później internetu z TP, więc wszystko jest możliwe :D) i czy coś tam drgnęło w mojej sprawie (przynajmniej czy dotarło zgłoszenie). Co się dowiedziałem - w infolinii mają dostęp jedynie do bazy zamówień złożonych telefonicznie, a zamówienia składane przez NOVEM są jedną wielką niewiadomą. Co więcej - byłem święcie przekonany że czas oczekiwania na sygnał internetu od momentu podpisania papierków to do 7 dni (chyba gdzieś tak przeczytałem), jednak niezbyt miła Pani Konsultantka uświadomiła mi że jest to okres do 21 dni... I teraz mam dylemat - za nieco ponad 2 tyg kończy mi się umowa z neostradą, a nie mogę zostać na dłużej niż jeden dzień bez dostępu do sieci... Liczyć na to że się wyrobią, czy kombinować i np. podpisać teraz aneks do neostrady a później złożyć wymówienie w związku ze zmianą regulaminu neo ? Choć to też nie wiele mi da bo chyba takie wnioski można składać do 15 bez ponoszenia konsekwencji... Pewnie zostanie mi opcja przez tydzien-2 siedziec na GPRS, albo modemie... ugh :)

Kolejny odcinek opowieści "Dopy, Netia i szereg tajemnic..." :D

Pojawił się niepodziewanie, niczym grom z jasnego nieba - człowiek w brązowym stroju z wyszytymi inicjałami U.P.S. :-) - wyciągnął rękę z jakimś papierkiem, podał długopis i rzekł: "podpis proszę". Jak kazał tak uczyniłem - podziękował, wręczył mi jakiś papierek, powiem więcej - 2 papierki i zniknął, pomknął w siną dal :) :)

W następnym odcinku dowiemy się dlaczego nie dostałem żadnego zestawu startowego, jedynie umowę i jakąś ulotkę o ich promocjach, a infolinia Netii każe mi czekać pięć minut na połączenie z konsultantem po czym ... słyszę w słuchawce iż zostałem rozłączony :-) (po 3 podejściu zrezygnowałem).

ps. tak tak wiem, mam talent, chyba napiszę książkę :)

Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się