Skocz do zawartości
Ahmed

Dziecko Neozdrady :/

Polecane posty

Witam bardzo serdecznie. Jestem niestety zmuszony zostac dzieckiem neostrady :/.

Zamowilem ja juz sobie i czekam na podpisanie paktu z diablem (TP SA). Jako zwykle niedoswiadczone w swiecie modemowym dziecko wzialem sobie modem sagem ktory jest na USB. I teraz powstal maly ZONK ;)

Jako ze nie mialem nigdy routera a chcialbym sobie taki sprawic zastanawia mnie jeden fakt. Jak ja teraz podlacze tego sagema przez USB do routera?

Moze mi cos polecicie? Potrzebny mi routerek z WiFi koniecznie zeby nie trzeba bylo podlaczac takze laptopa kablami :).

Przepraszam z gory za malo profesionalny jezyk uzyty w tym poscie :)

Pozdrawiam

Ja mam podłączenie zrobione tak: router z neostrady (niestety to jedyne łącze które mogę mieć w mojej okolicy..) --> router z Wi-Fi (siemens) i on mi rozprowadza po domu bezprzewodowo, a w pokoju gdzie stoi leci do komputera kablem (router Wi-Fi siemens'a ma 4 wyjścia kablowe + obsługę wifi ;-) ). Powiem tak - ogólnie działa, ale coś mi się gryzą te routery ze sobą, więc też chętnie skorzystam z routera WiFi do którego bezpośrednio wczepie kabelek telefoniczny :)http://www.allegro.pl/item154500101_wirele..._modem_usb.html wygląda ciekawie... sam bym coś takiego może przytulił za jakiś czas.

Pozdrawiam.

ja miałem cos takiego :) kupiłem sobie cerberusa na allegro za 319 pln z QOS i nie potrzebowałem innego urzedzenia tylko to :) odrazu mi sie łaczył z neostrada :) i miał wifi:)

ja osobiście używam routera linksysa(mam neo 512) i sprawuje się świetnie.

Trochę długo trwa połączenie(1 minuta) ale tak to działa stabilnie.

Pracuje 1 stacjonarny(kabel) + 1 laptop(Wi-fi) ale czasami dochodzą 2-3 lapki:)

Łatwo jest zabezpieczyć i mocna siła sygnału.

Model: WAG354G

Sagem leży sobie w szufladzie.

Do routera wchodzi kabel taki standardowy jakby telefoniczny, a do kompa wchodzi podobny ale większy.(niewiem jak to się fachowo nazywa)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18820

Interfej WAN: RJ-11

Ale za wikipedią:

'RJ-12 (ang. Registered Jack – Type 12)- to sześciokrotny wtyk telefoniczny z sześcioma stykami, przeznaczony np. dla specjalnie wyposażonych aparatów telefonicznych 2-liniowych + 1 wewnętrzna (np. KXT-3250). Wymiarami nie różni się od RJ-11, posiada za to dodatkowe skrajne dwa styki.

Czyli w sumie oba powinny pasować :P

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się