Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
tachi

Bsd

Polecane posty

czesc

ile kosztuje godzina pracy specjalisty od bsd( deklaruje on circa 100 godzin doswiadczenia z fbsd, nie studiuje w tym kierunku, nie ma referencji)

ktory ma zdalnie postawic dystrybucje na serwerze, celowo pogmerac w confach, postawic psyceda/ejaba i rowniez go zoptymalizowac(~40 userow docelowo). ile czasu powinien na to przeznaczyc. czy powinienem zakladac, ze po roboczogodzinie ma 'kwadrans' na kawe/herbate i ewentualnie jaki interwal.

cheers

Ok 300 - 400 zł (pełna stawka). Godzina ~100 zł. Jasne, że powinieneś zakładać jakiś odpoczynek, admin to nie robot... A ochota na kawke/cherbatke/piwko zawsze jest przed ślęczeniem non stop przed monitorem... Pozdrawiam.

deklaruje on circa 100 godzin doswiadczenia z fbsd

Hmmm, nie wiem co na to powiedzą inni, ale 100 godzin to trochę mało jak dla mnie.

Sam spędziłem już z BSD kilkaset godzin, a i tak wiem, że wielu rzeczy jeszcze nie opanowałem.

Zdarza mi się samego siebie łapać się na tym, że czytając niemiecko- tudzież anglo- języczne fora o FreeBSD...

nie wiem o czym ludzie piszą, albo manual z FreeBSD.org zaskakuje nowościami.

To jest system chimera, dodatkowo jak każdy inny, w różnych sytuacjach wymaga znajomości

kruczków tylko jemu dedykowanych.

Nie da rady się tego wszystkiego nauczyć w 100 godzin,

tym bardziej, że przy okazji sporo czasu "traci się" (cudzysłow!) na googlowanie,

czytanie. Samej pracy zostaje w takim wypadku może z 10 godzin. :)

Co innego intensywny kurs BSD, gdzie ktoś Ci wykłada samą "esencję"

w pigułce, ale to i tak mało.

Oczywiście, to wszystko moje skromne 3 grosze...

a ochota na kawke/cherbatke/piwko...

Będąc na śłużbie nie pijemy! :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować