Skocz do zawartości
moflik

ownCloud / Nextcloud - błąd podczas usuwania pliku

Polecane posty

Witam,

próba usunięcia niektórych plików kończy się błędem. Po prostu komunikat błąd podczas usuwania pliku. Zarówno na web jak i w kliencie pod Windows. Dzieje się to w folderach udostępnionych publicznie (w innych nie stwierdziłem). Jak to ugryźć, znaleźć powód?

Z góry dziękuję

Dodaj w .htaccess lub w konfiguracji serwera WWW taki wpis:

<Limit GET POST OPTIONS PROPFIND>
Order allow,deny
Allow from all
</Limit>

Dzięki za pomoc

Logi w nextcloud.log i logi klienta Windows :)

Jak je wyciągnąć?

Dodaj w .htaccess lub w konfiguracji serwera WWW taki wpis:

<Limit GET POST OPTIONS PROPFIND>
Order allow,deny
Allow from all
</Limit>

W którym? W głównym folderze co jest Nextcloud czy w data czy w innym?

A jeszcze przy okazji, gdyby ktoś był tak miły i pomógł, bo całkowicie nie wiem co z tym zrobić, mimo czytania dokumentacji.

Nextcloud siedzi na hostingu w Nazwa.

Mam takie errory:

Niektóre pliki nie przeszły sprawdzania spójności. Dalsze informacje jak to naprawić mogą być znalezione w naszej dokumentacji. (Lista niepoprawnych plików... / Skanowanie ponowne…)

Nagłówek HTTP "Strict-Transport-Security" nie jest ustawiony na przynajmniej "15552000" sekund. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy ustawienie HSTS tak jak opisaliśmy to w naszych wskazówkach dotyczących bezpieczeństwa.

Nie skonfigurowano pamięci cache. Jeśli to możliwe skonfiguruj pamięć cache, aby zwiększyć wydajność. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji.

PHP OPcache nie jest prawidłowo skonfigurowany Dla lepszej wydajności zalecamy użycie następujących ustawień w php.ini:
opcache.enable=1
opcache.enable_cli=1
opcache.interned_strings_buffer=8
opcache.max_accelerated_files=10000
opcache.memory_consumption=128
opcache.save_comments=1
opcache.revalidate_freq=1

Nagłówek HTTP "Strict-Transport-Security" nie jest ustawiony na przynajmniej "15552000" sekund. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy ustawienie HSTS tak jak opisaliśmy to w naszych wskazówkach dotyczących bezpieczeństwa.

Nie skonfigurowano pamięci cache. Jeśli to możliwe skonfiguruj pamięć cache, aby zwiększyć wydajność. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji.

PHP OPcache nie jest prawidłowo skonfigurowany Dla lepszej wydajności zalecamy użycie następujących ustawień w php.ini:

opcache.enable=1

opcache.enable_cli=1

opcache.interned_strings_buffer=8

opcache.max_accelerated_files=10000

opcache.memory_consumption=128

opcache.save_comments=1

opcache.revalidate_freq=1

Jedynie mogę podejrzewać że jesteś na panelu Plesk ale mogę się mylić. Dodaj do pliku .htaccess w folderze głównym

<IfModule mod_headers.c>
      Header always set Strict-Transport-Security "max-age=15768000; includeSubDomains; preload"
</IfModule>

A tu masz na temat opcache (EN):

https://help.nextcloud.com/t/php-opcache-not-correctly/12925/10

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się