reabook 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2017 Cześć, postawiłem sobie na VPSie apache2, php i mysql i zainstalowałem Wordpressa. Chciałbym pobierać sobie jsonową zawartość z xively.com, jednak o ile na zwykłym hostingu wszystko działało, tak już na VPSie nie dostaje nic. Sprawdziłem, wrzucając plik json na swój serwer, czy file_get_contents w rzeczywistości działa i jak się okazuje, wszystko jest w porządku. W takim razie, z jakiego powodu z xively nie pobiera nic? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2017 Zajrzyj w logi albo w komunikaty błędów. Szklana kula pojechała na urlop... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2017 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Vasthi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reabook 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2017 allow_url_fopen ustawiony poprawnie, nawet bez ruszania jest ustawiony na 1. Jako, że doświadczenie mam marne to tak sobie błądzę, znalazłem gotowiec pod curla wraz z pokazywaniem błędów, wyskoczyło: "Curl Error : SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate". W sieci znalazłem rozwiązanie z dopisaniem curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE);, działa, jednak to chyba nie powinno byc docelowe rozwiązanie problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
systemy.internetowe 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2017 Zainstaluj sobie VestaCP jako panel i masz gotowe środowisko hostingowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2017 Zainstaluj sobie VestaCP jako panel i masz gotowe środowisko hostingowe. środowisko do serwowania stron WWW nie hostingowe Vesta nigdy nie będzie hostingowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
systemy.internetowe 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 Przepraszam mój błąd w nomenklaturze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 (edytowany) Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez Pan Kot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 środowisko do serwowania stron WWW nie hostingowe "Vesta is an open source hosting control panel.": https://github.com/serghey-rodin/vesta Vesta to nie tylko obsługa serwera WWW. To też bazy danych, FTP, poczta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reabook 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 Doinstalowałem ca-certificates, ale błąd ten sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 (edytowany) Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez Pan Kot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 A ta strona z którą się łączysz ma poprawny cert? Możesz podać adres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reabook 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2017 (edytowany) Zrobiłem restart apache2 i nginxa, zrobie reboota, ale to dopiero w nocy jak będzie pusto na serwerze. Strona to: https://api.xively.com/v2/feeds/xxxxxxxxxx.json Edytowano Wrzesień 2, 2017 przez reabook (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2017 Wywala Ci się bo serwer api.xively.com jest niepoprawnie skonfigurowany. W ścieżce certyfikatów jest certyfikat pośredniczący GlobalSign Organization Validation CA - SHA256 - G2, którego nie masz w ca-bundle curla, a który powinien zostać wysłany przez serwer. Jak chcesz zobaczyć co wysyła serwer to odpal z konsoli openssl s_client -showcerts -connect api.xively.com:443 lub sprawdź na stronie https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=api.xively.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2017 (edytowany) Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez Pan Kot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2017 Wiem, że nie chce serwera skonfigurować. W tym wypadku nie jest winny klient, który działa poprawnie tylko błędnie skonfigurowany serwer. Powinien zgłosić to adminom api.xively.com żeby poprawili konfiguracje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2017 (edytowany) Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez Pan Kot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reabook 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2017 Dziękuję za pomoc, w takim razie nie będę się już martwił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach