Skocz do zawartości
fluorek

Zmiana hostingu

Polecane posty

Witajcie!

Czy ktoś mógłby mi polecić coś na zastępstwo dla Zenboxa? Mam spore problemy z czasem dostępu do strony (nawet do 50s sekund!). Utrzymuję 2 blogi wordpressowe, statystyki od Piwika, kilka prostych projektów HTMLowych i chmurę Nextcloud. Poczta hostowana jest w GApps, więc z tym problemu nie ma ;)

Myślałem nad usługami dHosting, Futurehost albo Hitme. Chętnie zasięgnę opinii o wyżej wymienionych firmach i oczywiście zerknę na wasze propozycje. Z wymienionych przeze mnie usługodawców - który sprawdzi się najlepiej?

Gość Pokuć

Polecam usługi firmy dHosting.pl Obecnie jestem ich klientem, bardzo zadowolonym :) Pomoc techniczna nie traktuje klientów jak kolejny numer w statystyce. Do każdego klienta podchodzą indywidualnie - oferta dostosowana pod konkretne wymagania, zależy im na kliencie nie ważne czy prowadzi większy biznes czy stronę o łapaniu motyli. Elastyczna oferta w połączeniu z profesjonalną obsługa klienta i autorskim panelem administracyjnym (bardzo intuicyjnym) powodują chęć pozostania u nich na dłużej.

Posiadam pakiet reseller, ustalony indywidualnie i każdy z moich użytkowników posiada niezależny dostęp do panelu administracyjnego i może zarządzać usługami samodzielnie bez szkody dla pozostałych. Zmiana pakietu ze zwykłego na reseller wraz z przenosinami stron zajęła kilka dni (bardzo szybko), kontakt telefoniczny ze strony pomocy technicznej gdzie doprecyzowane zostały szczegóły migracji i podział na konta użytkowników.

Płacę więcej niż w innych firmach ale nie mam obaw o strony moje jak i moich użytkowników.

• Upvote 1

dHosting wygląda ciekawie, ale odrzuca mnie konieczność dopłaty za instalację certyfikatu SSL kupionego u innego usługodawcy. Ceny certyfikatów u nich są troszkę za wysokie :/

Ma ktoś doświadczenia z Atthost? Wygląda to trochę niepewnie...

Jak szukasz czegoś niezawodnego, to oczywiście Mzone, zapraszam do nas:

http://www.pl.mzone.uk/shared/basic

Dlaczego warto wybrać MZone Group:

• Aż 4 kopie zapasowe dla każdego konta na serwerze
  • Monitoring systemu na 4-ch platformach, odpytywanie serwerów co 30 sekund, także darmowy monitoring dla naszych klientów
  • Suport, błyskawiczny i konkretny, odpowiedź średnio w 15 minut (w godzinach pracy biura)
  • Kilka wersji PHP dobierane z panelu serwera osobno dla każdej domeny
  • Wykresy obciążeń systemu, zawsze wiesz jak Twoja strona działa na serwerze
  • Support 24/7 także niedziele i święta
  • Zniżki dla stałych klientów, już po 12 miesiącach współpracy

W przypadku pytań zapraszam do kontaktu z nami!

Raczej wiem co piszę ;)

Witam,

dziękujemy za zgłoszenie.

nasi administratorzy wykonują instalację zewnętrznego certyfikatu, opłata za taką czynność wynosi 50,00 zł netto. W przypadku odnowienia certyfikatu również od innego operatora naliczana jest opłata 50,00 zł netto.

Cytat z Helpdesku - rozmowa sprzed 2 godzin.

Czy nie ma opcji w panelu instalacji SSL samodzielnie? Przecież to kilka kluczy na zasadzie kopiuj/wklej

Właśnie wiem... ale podobnie jak w Atthost nie ma takiej możliwości :/

Zapraszamy również do nas na https://nhost.net.pl - oferujemy stabilne rozwiązania hostingowe z szybkimi dyskami SSD w rozsądnych cenach.

Posiadamy stabilne serwery w datacenter H88 w Poznaniu.

Ponadto jesteśmy w stanie zaoferować indywidualną ofertę dostosowaną do Państwa potrzeb.

Zapraszamy po więcej informacji na PW lub bok@nhost.net.pl.

Ja również polecam dhosting - niestety płatność za SSL kupiony poza firmą. Mimo wszystko elastyczny hosting (200 zł rocznie za bazę + dodatkowe limity miesięczne), fajny panel, mega wydajne.

Oczywiście jeszcze MyDevil.net - również niezawodny od wielu lat ;)

Odświeżę trochę :) potestowałem, sprawdziłem i waham się pomiędzy Atthostem a dHostingiem. Co radzicie wybrać?

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się