Skocz do zawartości
ThisIsMyLife

Skrypt / sposób ala iMacros ale na stronie?

Polecane posty

Witam,

 

Najpierw opiszę po kolei co chciałbym uzyskać:

 

1. Użytkownik wchodzi na stronę internetową X

2. Użytkownik widzi na stronie X rózne ciekawe rzeczy jak i BANER REKLAMOWY, który widnieje na stronie

3. Po 5 sekundach bycia na stronie X automatycznie przekierowuje użytkownika na stronę Y (stronę, która kryje się pod banerem reklamowym)

4. Użytkownik znajduje się na stronie Y

 

Taki efekt chciałbym uzyskać, lecz mam jedno ALE...

...strona X sama nie przekierowuje na stronę Y tylko imituje kliknięcie w baner reklamowy pod którym kryje się strona Y.

Czyli ma to działać na zasadzie takiego iMacros w przeglądarce, tylko wszystko odbywa się po stronie hostingu / witryny.

 

Czy istnieje sposób / skrypt dzięki, któremu osiągne ten cel?

 

Bardzo mi na tym zależy, także za każdą obiektywną pomoc będę wdzięczny :)

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście że się da, na przykład Javaskryptem:

<a id="link" href="http://jakasstronaodbaneru.pl">
	<img src="baner.jpg">
</a>

<script type="text/javascript">
	window.addEventListener('load', function(){
		setTimeout(function(){
			window.location.href = document.getElementById('link').getAttribute('href');
		},5000);
	});
</script>
  • Upvote 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

 

Oczywiście że się da, na przykład Javaskryptem:

<a id="link" href="http://jakasstronaodbaneru.pl">
	<img src="baner.jpg">
</a>

<script type="text/javascript">
	window.addEventListener('load', function(){
		setTimeout(function(){
			window.location.href = document.getElementById('link').getAttribute('href');
		},5000);
	});
</script>

 

A jest możliwość ustawienia w tym skrypcie czas po jakim ma ta dana czynność nastąpić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Masz tam w tej chwili 5000 milisekund, czyli 5 sekund. Możesz sobie zmienić na co tam chcesz.

 

Wielkie dzięki za pomoc :D

 

Mam jeszcze jedno małe pytanie:

Ten skrypt imituje kliknięcie użytkownika w baner czy po prostu strona X przekierowuje na stronę Y nie ingerując w ten baner?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ten skrypt imituje kliknięcie użytkownika w baner czy po prostu strona X przekierowuje na stronę Y nie ingerując w ten baner?

Przekierowuje po prostu, nieładnie jest oszukiwać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Aaaa... sorry... przekierowuje... Jak chcesz klik to tak:

<a id="link" href="http://jakasstronaodbaneru.pl">
	<img src="baner.jpg">
</a>

<script type="text/javascript">
	window.addEventListener('load', function(){
		setTimeout(function(){
			document.getElementById('link').click();
		},5000);
	});
</script>
  • Upvote 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przekierowuje po prostu, nieładnie jest oszukiwać.

 

A powyższy poprawiony skrypt imituje kliknięcie, tak?

Wtedy wykrywa, że przekierowanie na stronę ukrytą pod banerem wychodziło z mojej strony, tak?

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli wykrywanie jest zrobione po Refererze to wykrywa i tak i tak, bez różnicy czy było przekierowanie czy kliknięcie.

 

Napiszesz mi coś więcej o tym "referer"?

 

Dobra, już sam doczytałem ;)

 

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli wykrywanie jest zrobione po Refererze to wykrywa i tak i tak, bez różnicy czy było przekierowanie czy kliknięcie.

 

Jeszcze jednak wracam z jednym pytaniem :P

 

Otóż, gdy mam baner graficzny i czysty link do strony ukryty pod banerem to Twój skrypt działa jak powinien...

...lecz jeżeli już zamiast typowego baneru po przez "a href" mam baner oparty na JavaScripcie to niestety Twój skrypt nie działa.

 

Próbowałem baner w JavaScripcie zamknąć w divie i odnieść się w Twoim skrypcie do ID tego diva, lecz także i w tym przypadku Twój skrypt nie działa :(

 

Jak temu zaradzić?

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ten skrypt js rowniez tworzy link, mozesz go podejrzec przez inspekcje strony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jakiej przegladarki uzywasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Co to jest "baner oparty na JavaScripcie"? Musisz pokazać jakiś kod jak ten baner działa lub co generuje.

 

Jeżeli chodzi o poprzednie pytanie odnośnie baneru w JavaScript to jest to już nieaktualne, gdyż sobie jakoś poradziłem :P

 

Mam za to inne pytanie, ale odnośnie skryptu, który mi wcześniej napisałeś...

...mam na NIE SWOJEJ stronie (od teraz strona X) pewien przycisk (button) i chciałbym, żeby ten Twój skrypt klikał go tak samo ja tamten banner.

 

Chciałem umieścić stronę X w ramce na mojej stronie.

Twój skrypt znajdował, by się na mojej stronie i klikał na stronie X która znajduje się w ramce.

Tylko teraz mam problem, bo nie wiem jak to rozwiązać :(

 

Tutaj podaje kod źródłowy tego buttona na stronie X:

<a href="/dwatrzy#cztery=pięć_sześć" target class="SIEDEM OSIEM-DZIEWIĘĆ DZIESIĘĆ-JEDENAŚCIE" data-offerdisplayedid title="dwanaście">ZOBACZ TO</a>

Legenda:

* prawdziwe wartości zamieniłem na "dwa, trzy, cztery itd"

* jeżeli w cudzysłowu znajdują się małe litery to oznacza że ta wartość jest zmienna przy każdym odświeżeniu strony

* jeżeli w cudzysłowu znajdują się DUŻE LITERY to oznacza że ta wartość jest niezmienna i zostaje taka sama przy każdym odświeżeniu strony

 

Byłbym bardzo wdzięczny jak mi z tym pomożesz :)

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Programowo, z poziomu przeglądarki za pomocą ramki tego nie zrobisz ze względu na politykę bezpieczeństwa, która nie pozwala dostać się do zawartości ramkowanej strony z kontekstu twojej przeglądarki.

 

Tutaj, jedynie z czym można by pokombinować to skrypt na serwerze, który w momencie wejścia na twoją stronę pobiera np. curlem tę stronę X niejako "w imieniu" twojej przeglądarki i z całym inwentarzem (ciastka, sesja), po czym parsuje tę pobraną stronę, wyciąga ten baner, odczytuje link i pobiera ten link ponownie za pomocą curla "w imieniu" twojej przeglądarki.

 

Jak chcesz robić takie kombinacje to dobrze by było żebyś się doedukował w zakresie jak działa przeglądarka, jak wysyłane są zapytania do serwera HTTP i jakie dane są przekazywane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Programowo, z poziomu przeglądarki za pomocą ramki tego nie zrobisz ze względu na politykę bezpieczeństwa, która nie pozwala dostać się do zawartości ramkowanej strony z kontekstu twojej przeglądarki.

 

Tutaj, jedynie z czym można by pokombinować to skrypt na serwerze, który w momencie wejścia na twoją stronę pobiera np. curlem tę stronę X niejako "w imieniu" twojej przeglądarki i z całym inwentarzem (ciastka, sesja), po czym parsuje tę pobraną stronę, wyciąga ten baner, odczytuje link i pobiera ten link ponownie za pomocą curla "w imieniu" twojej przeglądarki.

 

Jak chcesz robić takie kombinacje to dobrze by było żebyś się doedukował w zakresie jak działa przeglądarka, jak wysyłane są zapytania do serwera HTTP i jakie dane są przekazywane.

 

Chętnie, bym się doedukował w tej dziedzinie, lecz potrzebuje takiego rozwiązania na teraz i nie miałbym czasu by to wszystko przyswoić :(

 

Nie pomógłbyś mi?

W zamian mogę, być Ci dłużny przysługę.

Jestem grafikiem komputerowym, ale też potrafię zrobić stronę internetową.

 

To jak?

Edytowano przez ThisIsMyLife (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×