Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
???

Internet TP strasznie muli

Polecane posty

Witam, Panowie posiadam internet z TP 4 Mbps i od jakiegoś czasu strasznie "muli" czyli strony się długo wczytują, nie może to być wina PC, ponieważ mam dostęp do 2 internetu LTE i po podłączeniu jego strony szybko się wczytują, nawet wtedy jak mam "lejek" 2 Mbps. DNS'y w ruterze TP-LINK TD-8840T mam podstawowe od TP: 194.204.152.34 i 194.204.159.1 do tego chodzenie po ruterze też sprawia problemy bo też muli się. Co mi byście polecili w tej sytuacji? jakiś dobry router? ten ma w sobie też modem.

post-18907-0-17084300-1448040676_thumb.png

Edytowano przez ??? (zobacz historię edycji)

Gość Filip Nowacki

Zerknij tracertem na kilka domen z dnsów TPsy i dnsów google'a -> 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Sprawdziłem, wygląda na tak samo // dziwne bo po tych zmianach DNS jak by sie odmuliło, szybko wmiarę wczytuje strony... na dns TP i GOOGLE tak samo smiga teraz, coś z routerem? bo i teraz nie muli

post-18907-0-98369300-1448045942_thumb.png

post-18907-0-92974800-1448045948_thumb.png

Edytowano przez ??? (zobacz historię edycji)

Gość Kamikadze

Kiedyś miałem taki problem i okazało się że coś router się "popalił" i pingi wysokie albo stronki baaardzo wolno się wczytywały.

Gość Kamikadze

Router lub jego zasilacz. W tanich urządzeniach po pewnym czasie zasilacz ma dość i jego wymiana pomaga.

Przy obecnych cenach routerów ADSL nie widzę sensu kupować zasilaczy i testować rozwiązania ;)

A jaki router polecacie? tylko musi być wraz z modemem na RJ-11. Obecnie VDLS chyba się u mnie nie da.

Gość Filip Nowacki

Ja przez długi czas używałem netgear dgn2200 i złego słowa powiedzieć nie mogę ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować