wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Witajcie, moze ktoś miał stycznośc z dokładanie do laptopa dysku? Sprawa wygląda następująco: kupiłem jakiś czas temu laptopa ze sklepu X-KOM firmy DELL. I moje pytanie brzmi, co zrobić, by dołozyć sobie do niego dysk SSD (lepsza wydajność) - mógłbym zrobić to sam, ale co z moją gwarancja? Nie wiecie czasami, czy istnieje mozliwośc dołożenia dysku przez serwis? Ktoś już miał z tym styczność? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 A miejsce na drugi dysk w tym laptopie masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Podaj model laptopa, będzie łatwiej Ci pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Możesz też SSD używać przez kabel USB. A jak ci bardzo zależy mieć go pod obudową to raczej gwarancja RIP bo plomby są na śrubach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Zawsze możesz zamiast napędu cd/dvd włożyć dysk ssd przy użyciu kieszeni. Na allegro od 20zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 W Dellach można dysk samodzielnie wymienić bez problemu. Nie ma żadnej plomby, a nawet jak odsyłasz komputer do ich serwisu, to sami sugerują, żeby wyjąć dysk oraz mają manual jak to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Laptop to dokładnie ten: http://www.x-kom.pl/p/188570-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-3542-i7-4510u-8gb-1000-gf840m.html No właśnie zamiast napędu chciałbym dysk, by to jakoś szybciej chodziło, bo w tej chwili nie jestem zadowolony z dysku, mam wrażenie, że procesor i reszta czeka na dysk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Laptop to dokładnie ten: http://www.x-kom.pl/p/188570-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-3542-i7-4510u-8gb-1000-gf840m.html No właśnie zamiast napędu chciałbym dysk, by to jakoś szybciej chodziło, bo w tej chwili nie jestem zadowolony z dysku, mam wrażenie, że procesor i reszta czeka na dysk U mnie takie same wrażenia na 1 TB 5400 obr PS. zabieram się za wymianę dysku już 3 miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Tez masz DELLa? Lezy mi w oczach pod kątem uruchamiania systemu. Mam dosyć czysty, bez żadnych zbędnych pierdół a włącza się jakby miał nortona, avasta i kasperskiego razem na pokładzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 ja mam asusa, win8.1 ładuje się szybko ale podczas pracy bardzo często cpu czeka na dysk:( muszę wkońcu go wymienić lub dołożyć kolejny.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2015 (edytowany) Polecam też dyski zewnętrzne. Koszt mniej więcej ten sam, a można go na spokojnie podłączyć np do telewizora. Autor pisze ze problemem jest wolny dysk a ty mu każesz kupić zewnętrny i po usb podczepić? Przecież to będzie o wiele wolniejsze niż HDD który ma w laptopie. Edytowano Lipiec 14, 2015 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2015 Pozbądź się napędu i wsadź tam drugi hdd. Na alledrogo pewnie dorwiesz obudowę do tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Drugi hdd? Chcesz mnie zabić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Nie rozumiem. Jak brzmi problem by wsadzic SSD jako drugi dysk zamiast napedu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Nie rozumiem. Jak brzmi problem by wsadzic SSD jako drugi dysk zamiast napedu? Nie mam pojęcia, ja od paru lat korzystam z takiej konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 Nie rozumiem. Jak brzmi problem by wsadzic SSD jako drugi dysk zamiast napedu? To jets bardzo zrozumiałe, ale pisałeś o HDD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach