Skocz do zawartości
Rybak

Domena .us - Restrykcje?

Polecane posty

Witam, chce zarejestrować sobie domene .us, ale nie orientuje się zbytnio w domenach.

Przeczytałem dział restrykcje, poniżej je wklejam.

Restrykcje 

Domena może zostać zarjestrowana przez mieszkańca lub rezydenta Stanów Zjednoczonych, lub firmę która w rzeczywistości obecna jest w Stanach. 

Spełniony musi być jeden z poniższych warunków: 

- Właściciel może być mieszkańcem lub rezydentem Stanów Zjednoczonych, lub pochodzić z tego kraju. 

- Właścicielem może być firma lub organizacja która ma swój odział lub siedzibe w jednym z 50 stanów, lub na innych terytoriach należących do Stanów Zjednoczonych. 

- Właścicielem może być firma która w rzeczywistości obecna jest w Stanach.

Czy jeśli nie spełniam tych warunków moge śmiało rejestrować domenę .us? Czy te restrykcje są przestrzegane? Znam kilka serwisów z tą domena i bankowo one nie spełniają tych restrykcji więc chyba mozna ;)

A przy okazji kogo polecicie do rejestracji domen .us? Ja znam tylko az.pl a z tego co czytałem na forum to nie warto lokować tam pieniędzy

O restrykcjach zbytnio nie wiem - ale faktycznie jest pare polskich stron ktore korzystaja z tych domen - nie wiem to sie nie wypowiadam.

Jednak jesli chodzi o rejestratora to az.pl nie jest takie zle, o ile nie potrzebujesz supportu z ich strony ;)

Pozdrawiam.

Witam

Z tego co się orientuje to podobne restrykcje są nałożone też na rejestrację innych domen (np. francuskie) nie jest to jednak przez nikogo sprawdzane i tak naprawdę nie jest to przestrzegane.

Polecam zapoznać się:

http://2be.pl/wszystkiekraje.html

Pozdrawiam ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się