malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2015 Cześć, zostałem dzisiaj poinformowany o tym, że mogę podłączyć tylko dwa urządzenia do mojego modemu z zewnętrznym adresem IP. Najgorsze jest to, że mam u siebie kilka telefonów, komputerów i innych urządzeń korzystających z internetu. Ważny jest też dla mnie zewnętrzny adres IP. Mam gdzieś w szafie stary modem D-Linka, czy po podłączeniu go do obecnego badziewia uzyskam zadowalający efekt? Przypomnę tylko, że nie mogę w żaden sposób dostać się do ustawień obecnego modemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2015 Posiadasz to urządzenie, nie musisz je kupować w ciemno, więc w czym problem leży, aby samodzielnie się przekonać, czy uzyskasz zadowalający efekt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2015 Brak kabla RJ-45, na dzisiaj go nie załatwię, a zapytać zawsze można. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2015 Chcesz, żeby każde Twoje urządzenie miało publiczny adres IP? Dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2015 Nie, chcę tylko żeby dwa urządzenia miały publiczny, a z resztą mi wsio ryba. Tylko nie wiem, czy uda mi się to rozwiązać drugim routerem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2015 Dla potomnych: Takie rozwiązanie jak najbardziej zadziała. Urządzenia, które mają mieć publiczny adres podpinamy bezpośrednio do routera od Vectry, a wszystkie inne do drugiego routera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach