Skocz do zawartości
Gość thetox

5 / 5 Mbit/s

Polecane posty

Gość thetox

5 / 5 Mbit/s To jest dużo?

Bo obecnie mam 4 Mb/s nie światłowód 700mb długo dość się pobiera koło godziny.

A mogę mieć 5 / 5 Mbit/s z innej firmy światłowód, ile 700mb np bedzie się sciagać na

tym światłowodzie?

Myślałem ze 5 Mbit/s to sporo więcej niż 5 Mb/s

To jest dokładnie to samo, tylko inaczej zapisane, żeby nie pomylić z 5MB/s (= 40Mbit/s).

Gość Kamikadze

Przecież to nie jest dedykowane łącze, więc mogą sobie pozwolić ;)

Gość Pokuć

No dedyk to to nie jest, niemniej mimo wszystko :) Nawet takim stałym 20/20 w domu bym nie pogardził (płacąc rzecz jasna za 100/100) :)

Gość Kamikadze

No obecnie mam 80/8, fizycznie 40/8 i jest czym poszaleć a co dopiero z takim 20/20 czy 100/100 ;)

Gość Pokuć

W umowie mam do 60/do 6 i osiągam wartości zbliżone mniej więcej do tych podanych. Pobieranie mi w sumie wystarcza ale wysyłanie bym chciał mieć szybsze -> spore objętościowo filmy na YT i dosyć krótkie...

Im więcej tym lepiej, bierz póki EU inwestuje w tym kraju jeszcze :)
W DE można pomarzyć

4178169182.png

W DE można pomarzyć

4178169182.png

ile to kosztuje ?

Za 6 Mbps płacę obecnie 32.99 euro

Ale są tańsze oferty np tele 2 16 Mbps za 24.95 euro

https://www.tele2.de/Privatkunden/Internet/Internet-via-DSL/Tele2-Komplett.aspx#1

Ale wiadomo, nie wszędzie działa.

Za np 120 Mbps gdzie w PL można nabyć za jakieś śmieszne 50 euro, tutaj kosztuje 3-4x więcej.

Dlatego bierzcie i cieszcie się póki UE inwestuje w PL internet.

Nie inwestuje, tylko psuje rynek. Przecietny szaraczek nie zdaje sobie z tego sprawy, bo ma robioną wode z mózgu.

Jesteśmy ISP, mamy około 1000 klientów, w zasięgu kupę terenu. Wszystko robimy z własnej kasy lub kredytów. A powiat obok firma, która "dostała" kasę z juni robi "promo" 12 miesięcy po 1 zł, bo wskaźników nie może wyrobić na terenie, który pokrywa się z naszym.

Pseudodofinansowania nie są nakierunkowane na poprawę konkurencyjności, tylko obniżanie cen.

A ostatnie zmiany naszego wspaniałego rządu nieźle nakopią większości ISP do dupy. Tylko co poradzić skoro właśnie z tej unii idą instrukcje, które mają scalać rynek. Czytaj: wyciąć małych i zostawić tylko duże telekomy.

Gość Pokuć

Ale z jednej strony to chyba dobrze dla klienta końcowego że dostanie względnie dobre prędkości za niskie ceny... Jako końcowy klient pozytywnie odbieram fakt że prędkości neta są coraz wyższe - i realnie osiągane !!! - a pieniądze nie idą w setki czy tysiące jak dekadę wstecz :) Jako ISP pewnie widzisz to i odbierasz inaczej, ale chyba grunt żeby klient był zadowolony..

Wybacz, ale nie zawsze za wszelką cenę opłaca się włażenie klientowi w d... Jedną firmę po dofinansowaniach UE już kupiliśmy ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się