Skocz do zawartości
matrixx

DirectAdmin - localhost

Polecane posty

Witam , mam problem z directadminem mianowicie zainstalowałem go na serwerze i jako localhost podałem domenę przykladowa.pl , chciałbym na domenie przykladowa.pl umieścić stronę www lecz nie da się w directadminie utworzyć nowego konta dla tej domeny ponieważ pisze że domena występuje już w systemie.

Na SFTP też nie ma public_html dla tejże domeny . Moje pytanie jest następujące Co zrobić aby można było wgrać stronę www podpiętą pod domenę ? .

PS. po wejściu z domeny pisze tylko " Apache is functioning normally"

zmień hostname serwera na cos.przykladowa.pl (ustawienia administratora) lub skrypt /usr/local/diectadmin/scripts/hostname.sh i po zmianie ponów dodanie domeny

zmień hostname serwera na cos.przykladowa.pl (ustawienia administratora) lub skrypt /usr/local/diectadmin/scripts/hostname.sh i po zmianie ponów dodanie domeny

Wpisałem /usr/local/diectadmin/scripts/hostname.sh dd.przykladowa.pl , nadal to samo .

Hostname samego serwera to jego IP ( mówię tu o ssha czyli jest ~88.88.888.88 ) .

Hostaname directadmina nadal się nie zmienił po komendzie i resecie serwera :/

Temat do zamknięcia , sprawa rozwiązana oficjalnie hostname zmienia się w ten sposób : Admin Level -> Admin Settings -> Server's Hostname .

Edytowano przez matrixx (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się