Skocz do zawartości
Niewier

VPS pod forum oraz ts3

Polecane posty

Witam! Chciałbym was zapytać czy serwer "Starter" z oferty mintshost będzie się nadawał pod duże forum oraz pod serwer TeamSpeak 3 512 slotów.

Tutaj link do oferty: http://mintshost.pl/vps.php

Chodzi o vps starter. Powiedzcie mi ile on uciągnie jednocześnie online osób na team speaku i forum online, planuje dosyć duży projekt. Jeżeli nie ten to polećcie mi VPS np. z innego hostingu, lecz też w dobrej cenie. :) Pozdrawiam.

Edytowano przez Niewier (zobacz historię edycji)

Uciągnąć, uciągnie bez problemu. Bardziej bym sie atakami DDoS na serwer ;)

Wysłane z mojego GT-S8530

Serwer TS na pewno. Ile pociągnie osób online? Zależy od przepustowości samego serwera i kodeka jakiego użyjesz (czym lepszy tym większy transfer per slot), Minshost chyba gwarantuje 10 lub 20mbs. Wystarczy sobie policzyć znając dane które wcześniej Ci podałem. Co do serwera pod Lampa i forum miałbym wątpliwości. "DUŻE FORUM" to dla jednych z 10000000UU dziennie a dla innych 200UU. Wiele też zależy samego skryptu, konfiguracji serwera, dodatków i optymalizacji całości. Niestety raczej nikt Ci nie wywróży czy pójdzie czy nie, musisz sam się dowiedzieć. Z tego co widzę starujesz z projektem. Może zacznij od mniejszego serwera, jak będzie za mały napiszesz do providera to Ci zwiększy moc.

Jedna sprawa, serwer TS3 wiąże się z DDOS'ami.

Na poziomie VPS-a? Nie. Tylko Twój operator/dostawca może to zrobić.

I chyba tylko OVH oferuje ochronę przeciwko DDoS-om z prawdziwego zdarzenia na serwerach (cenowo) z dolnej półki.

Publicznego serwera TS3 nie ma sensu stawiać na VPS, parę razy poleci DDos i dostawca zablokuje VPS. Polecał bym Ci dedyka z OVH, lecz to już wyszcza półka cenowa. Jeśli szukasz taniego rozwiązania poszukaj sobie hostingu pod TS3 np w net-speak.pl.

Jeśli planujesz zakup VPS gdzie łącze będzie w granicach 10/20 mbs tak jak to napisał PrecelusMaximus to nie ma sensu, poleci DOS i serwer leży. Do zablokowania takiego VPS wystarczy nawet internet z telefonu gdzie wysyłanie danych wynosi w granicach 2mbs.

Moja propozycja, to dogadaj się z jakimś serwerem TS3 o wydzielenie Tobie strefy, moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. A hosting kupisz sobie nawet za jakieś 5 zł miesięcznie. To tylko moja propozycja oczywiście.

Pozdrawiam ;)

Kup sobie VPS w hosteam.pl - znajomi maja i bardzo sobie chwalą.

Większość sceny TeamSpeak3 ma tam serwery i nic im się nie dzieje - nawet jak ktoś cię popieści jakimś DDOS'em.

Sam również miałem tam serwer i był "zacny" :D

Polecamy nasze usługi hostingowe. :)

W tym przypadku preferujemy pakiet: VPS PREMIUM w cenie 28.99 zł / mies. - http://hyperhost.pl/serwery-vps.php

Pragniemy również poinformować, że wprowadziliśmy możliwość dokonywania opłat za usługi za pomocą płatności SMS (wirtualny portfel).

Więcej informacji - http://hyperhost.pl/ oraz bok@hyperhost.pl

Pozdrawiamy!

Edytowano przez Hyperhost.pl (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się