Skocz do zawartości
jasiek07

pytanie co do kimsufi

Polecane posty

Hej, chce sie zabrac za nadawanie tv w internecie i potrzebuje do tego jakiegos zarazem bezpiecznego, taniego jak i dobrego serwera. Na pierwsza mysl przychodzi mi do glowy ktorys z gamy kimsufi. Zastanawia mnie tylko 1 rzecz... wytlumaczy mi ktos dokladnie o co chodzi z ta iloscia wątków? Bo jezeli jest tak jak rozumiem to taki serwer na nic mi sie nie zda..

Chce postawic na nim linuxa, apache i php + pare innych rzeczy zwiazanych ze streamingiem. Przeciez sam linux ile procesow generuje... Nie mowiac juz o tym ze 1 proces moze sie skladac z kilku watkow a tu mi w ofercie pisze przykladowo Rdzenie / Wątki: 2/2

Czyli AZ 2 watki mam do wygenerowania? wow.

Czy ktos mi powie jak to jest?

Wiele to wyjasnilo i troche mnie uspokoilo, dzieki. Czyli ogolnie rzecz biorac roznica jest odczuwalna w przypadku gdy korzystam z programow ktore wykorzystuja kilka watkow, musialbym znalezc taki artykul ale bardziej dotyczacy serwerow www :)

Generalnie zeby byc pewnym spytam, jesli wezme serwer z 2 watkami to nie bede mial zadnych problemow z funkcjonowaniem na nim calego oprogramowania ktore wymienilem poprzednio?

Jeżeli chcesz się wziąć za nadawanie TV, a nie rozumiesz o co chodzi z wątkami i rdzeniami to życzę Ci dużo samozaparcia i energii do nauki, bo kawał drogi przed Tobą.

Jeżeli masz zamiar wykorzystać do swojej telewizji rozwiązania z serii Red5, Wowza lub podobne to naprawdę - dużo, bardzo dużo przed Tobą pracy. Jak coś to pytaj tutaj lub na PW, jednak nie do końca widzę, abyś był w stanie zrobić to sam.

Hej, zle to sformulowalem, chodzi mi o zwykly restream a nie nadawanie z wlasnego zrodla. W nadawanie chyba nie chce sie zaglebiac bo wtedy naprawde moglby sei ktos przyczepic i nie odpuscic.

Edytowano przez jasiek07 (zobacz historię edycji)

Na serwerze 2 rdzeniowym będziesz w stanie re-streamować 8-10 kanałów, chyba że jednocześnie ten serwer ma służyć za serwer wysyłający stream do użytkowników to 4-6 kanałów + nadawanie.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się