Skocz do zawartości
infromatic8

jaki hosting (tani ale z możliwością rozbudowy)

Polecane posty

tak jak w temacie, poszukuje hostingu który oferuje:

-crona (duża częstotliwość np. co kilka minut)

-php 5.4

-biblioteka gd

-dostęp do pliku php.ini .htacces

-mod rewrite

-baza danych mysql

-umożliwienie przesłania plików do 20-30 MB

min. 50 GB dysk (im więcej tym lepiej)

tansfer min. 100GB msc (im więcej tym lepiej byle serwer nie zamulał - ważne !)

na początku mogę sobie pozwolić na budżet 10-20zł / msc

Ponieważ na serwerze będzie stałą tylko jedna strona wszystko musi chodzić dosyć płynnie

1 uzytkownik będzie zajmował średnio ok 30-40 MB danych, gdy uzytkowników będzie ok 1000 mogę pomyśleć o serwerze dedykowanym i wydatkach rzędu 200-300zł /msc dlatego zależy mi na hostingu który oferuje rozbudowane pakiety.

Zależy mi na tym aby strona chodziła w miarę płynnie, obecnie mam prototyp na az.pl to jest jakiś dramat, wczoraj przez 1h wogóle nie mogłem się na nią zalogować... już nie mówiąc np. z problemem session upload progress który raz działa a dziesięc nie

Będę wdzięczny za pomoc ;)

edit:

Najlepiej gdyby hosting umożliwiał płatność tylko za miesiąc wtedy w razie problemów można się bezpiecznie wycofać z interesu. Najlepiej VPS

Edytowano przez infromatic8 (zobacz historię edycji)

Gość Kamikadze

Jeżeli jesteś w stanie dopłacić kilka złotych do naprawdę stabilnego serwera to polecam: https://globalnetwork.pl/vpsopenvz

W OpenVZ skalowalność jest o tyle dobra że przydzielenie np. dodatkowego RAMu odbywa się bez restartu serwera. Z przejściem na wyższy pakiet lub indywidualny nie będzie żadnych problemów.

Sam mam coś pomiędzy niceVPS a goodVPS :)

Dziękuję za odpowiedzi, na razie wykupiłem na miesiąc serwer na mintshost.pl zobaczymy jak działają ;)

@lokator miałeś u nich może konto ? w opiniach widzę że od 5-6 msc nie mają ani jednego negatywnego komentarza więc może już się wyleczyli z problemów dziecięcych ? mam nadzieję :)

Miałem u nich konto, nadal mam. Z początku było tak, że wszystko śmigało świetnie na OpenVZ, potem zaczęły się problemy ze stabilnością vpsów - nie wiem dokładnie czym było to spowodowane (overselling, ataki na inne vps'y, albo po prostu ktoś grzał swoim vps'em dedyka).

Na chwilę aktualną (od 2 miesięcy do teraz) powiedzmy, że jest w miarę stabilnie. Czasami zdarzają się jakieś większe zawahania w pracy vps'a, ale rzadko. Aktualnie nie ma źle, ale osobiście zostałem odrzucony wcześniejszymi doświadczeniami. Być może ze względu na przeznaczenie - miałem serwery gier, gdzie ping grał istotną rolę, chodź forum też miałem na openvz, i też nie byłem zadowolony z szybkości jego działania (mimo wcześniejszych zabiegów optymalizujących środowisko i silnik forum). Po tych doświadczeniach wybrałem KVM - zero problemów : )

Może być dobrze, może być źle. Jak nie pakują tego tyle co wcześniej, i faktycznie zwracają uwagę na obciążenia vpsów to powinno być dobrze, a właściwie bardzo dobrze. Kolejnym plusem jest wprowadzenie dysków SSD : )

Dla Ciebie OpenVZ jest wyśmienitym rozwiązaniem - możliwość skalowalności (co prawda nie jak w chmurce) ale z panem Michałem się dogadasz i problemu być nie powinno : )

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się