karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Voice VPS (licencja własna) albo zwykły VPS - podstawa to ochrona przeciwko DDOS. Z tego co wiem, to publiczne serwery mają spore kłopoty, a 300 / 512 slotów już takim będzie - czekam na oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 http://hosteam.pl/serwery-vps/openvz/ lub http://hosteam.pl/serwery-vps/kvm/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 O proszę. Znowu pan mi pomaga Wiesz może jak wygląda sytuacja na vps'ach OpenVZ w hosteam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Dla serwerów dedykowanych jest opcja ochrony. A czy dla vpsów, to nie wiem. Musiałbyś się dopytać ich supportu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 (edytowany) Właśnie godzinkę temu do nich napisałem. Jest jeszcze jakaś firma na Polskim rynku oferująca ochronę DDOS na VPS? VPS nie musi znajdować się w Polskiej lokalizacji Edytowano Wrzesień 22, 2013 przez karamy24 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
datacent.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 http://www.ovh.pl/anti-ddos/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Tak jak wspomniał kolega wyżej, OVH daje od niedawna fajną opcję. Działa na tych wirtualkach: http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml, wystarczy ją dokupić za 2 PLN/mies netto. Jeszcze nie było mi dane na własnej skórze przekonać się jak sprawdza się ich narzędzie. Oles pisał wczoraj na Twitterze o ataku 28Gbps/36Mpps, który podobno nie zrobił na nich wrażenia: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Najbardziej chodzi o to aby nie wypaść. Wyłączenie usługi na jakiś czas nie jest przeszkodą. Przeszkodą jest strata usługi VPS'a w danej firmie i samego adresu IP Ts'a (reklama). Z tego co pamiętam to chyba właśnie to rozwiązanie pozwala na ochronę Team Speak'a 3 Może ktoś potwierdzić to, czy dobrze rozumuję? Jest może na forum, któraś z firm, która korzysta z przedostatniego planu CloudFlare "Biznes" i byłaby skłonna (w ramach współpracy lub za opłatą) dodać pod którąś ze swoich domen z tym planem serwer TeamSpeak'a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 W OVH raczej prędko nie zniknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Rozwiązanie znalezione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 po co reklamować IP serwera jak można reklamować domenę i w razie wypadu, przekierować domene na inne IP? Większość osób nie zauważy nawet wtedy że serwer się zmienił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Dotarcie do IP to moment.. Poza tym, jak ludzie są nauczeni łączenia do TS.Avatat.pl, to nie wpadną na pomysł podłączenia się pod nowy, zmieniony adres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Też nie rozumiem jak można ograniczać się do IP, skoro domena (najtańsza globalna w ovh) kosztuje równo 34,43 PLN / rok, co nam daje 3 zł na miesiąc (licząc cenę odnowienia). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Archi - a jak już komuś na prawdę szkoda 3zł to można za friko .tk sobie zarejestrować.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Pomyślałem o tym zaraz po zwiększeniu ilości slotów : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach