Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Bartosz Gadzimski

Dysk SSD w codziennej pracy - test

Polecane posty

Gość patrys

Oczywiście, że jest .. kilka w raidzie 0, szkoda niekiedy SSD dla innego rodzaju raid.

Odchodząc od tematów serwerowych, lepiej mieć w domu 2xSSD w raid0 plus backup niż 2xSSD w raid1.

właśnie jak to jest w radzie 0 jak mam 2x 128gb to mam dostępne 128gb czy 256gb na pliki ?

edit: już mam "Polega na połączeniu ze sobą dwóch lub więcej dysków fizycznych tak, aby były widziane jako jeden dysk logiczny. Powstała w ten sposób przestrzeń ma rozmiar taki jak N*rozmiar najmniejszego z dysków."

mam jeszcze takie pytanie jak bym kupił 2x Plextor PX-128M5P SSD 128GB i spiął je w raid 0 + 2 dyski na sata bez raidu. Chodzi mi o to czy kontroler na płycie gigabyte GA-P67A-UD4-B3 by mi to wszystko pociągnął

Edytowano przez krk (zobacz historię edycji)

2x 128 GB w Raid0 daje Ci 256 GB z wydajnością 2x Read i 2x Write. 2x 128 GB w Raid1 daje Ci 128 GB z wydajnością 2x Read i 1x Write.

Generalnie mówiąc o Raid10 chodziło mi o serwery, raczej nikt nie montuje Raid0 na serwerach, nawet jeśli jest 2gie tyle na backup ;).

Gość Łukasz Tkacz
mam jeszcze takie pytanie jak bym kupił 2x Plextor PX-128M5P SSD 128GB i spiął je w raid 0 + 2 dyski na sata bez raidu. Chodzi mi o to czy kontroler na płycie gigabyte GA-P67A-UD4-B3 by mi to wszystko pociągnął

Nie powinno być problemów. W kreatorze sam wybierasz jakie dyski mają się znaleźć w macierzy.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować