Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
lyskaczu

Licencja TS3

Polecane posty

Niekomercyjna na 512 slotów jest za darmo, tylko trzeba umieć zaaplikować o nią

Jo. Bo o ile głowa mnie nie boli, trzeba mieć założoną jakąś stronę i minimum aktywność i odpowiednie uzasadnienie. Nie łatwo o darmową lickę. Kiedyś było zupełnie inaczej, ale nazbierało się tyle durnych i bezpodstawnych aplikacji, że.... [...] to wpłynęło nawet na przyzwoite i konkretne osoby. :lol:

Jeszcze niedawno składanie podań o licencje NON-PROFIT było zablokowane. Teraz widzę że już można składać podanka, domena jest, myślę że przydzielą mi licke. :)

To nie myśl - wymóg domeny, maila i działającej strony umarł już dawno temu jak wprowadzili zmiany do NPL.

Obecnie musisz mieć domenę i stronę, która coś sobą reprezentuje, a więc nie może to być mój piękny Nope nothing here, na którym działa moja licencja już od dobrych kilku lat. Dodatkowo jeśli masz cokolwiek związane z profitem (nawet głupie donacje) to Ci odrzucają requesta z automatu. Żeby tego było mało musisz podać statyczne IP swojego serwera - w starym NPL tego nie było. A żeby tego jeszcze było mało to mają swoich "szpiegów", którzy okresowo robią penetrację aktywnych (nowych) NPL, czy przypadkiem któryś przestał spełniać choć jeden z punktów ;).

Więcej na http://www.teamspeak.com/?page=newsarchive&ident=20121110

Generalnie licencję nie jest już "tak łatwo" dostać jak kiedyś. Owszem, nadal nie jest trudno, ale w porównaniu do mojego requesta NPL sprzed kilku lat to jest o wiele ciężej.

Gość Kamikadze

Sam nie dawno dostalem taka licke w ciagu kilku godzin od wyslania formilarza. Jak sie chce to mozna.

Gość l3szcz

A ja się zastanawiałem dlaczego nie dostałem licencji na www.hlmods.pl :D

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować