Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Diolixe

Jaki hosting dedykowany?

Polecane posty

Poszukuję ofert hostingu dedykowanego (czyli VPS z administracją - głównie chodzi o doinstalowanie modułów PHP - Cache APC i inne). Najlepiej z wygodnym panelem (np. directAdmin) do konfiguracji domen, kont ftp itd. Znalazłem ofertę linuxpl, która odsyła do strony: http://vps.serveradmin.pl/Skonfiguruj-wlasny-VPS_f_68 Niestety nie wiem co to 40% mocy procesora dokładnie oznacza (bo nie znalazłem informacji o mocy tego procesora). Cena więc przy tej minimalnej konfiguracji z administracją zamyka się w 83PLN miesięcznie. Szukałem na ofercie ovh, ale mają vps bez administracji (albo coś przeoczyłem).

Obecnie strona jest na hostingu dedykowanym, pomoc jedynie w zakresie awarii serwera i doinstalowania modułów, później już praktycznie było to zbędne. Nie jestem wymagający w tej kwestii, strona mało się zmienia (etap developingu zakończony).

Pamięć ram: 384MB, 512MB.

Procesor: 1Ghz lub coś wyżej.

Budżet do 90zł brutto (ew. 100zł).

Budżet do 90zł brutto (ew. 100zł).

A 118 PLN miesięcznie za taki serwer to będzie już za dużo?

Pytam, bo mamy tutaj bardzo restrykcyjnych niektórych moderatorów, cena musi być podana co do grosza. ;)

Jeśli chodzi o VPS to mogę polecić biznes-host.pl - mają w ofercie zarządzane VPS z DA i administracją, tylko byś musiał napisać indywidualne zapytanie czy w ramach tej administracji zainstalowali by ci te dodatkowe moduły. Za 79zł możesz mieć całkiem wydajny serwer przekraczający sporo twoje wymagania :)

APC/memcahe(d)/Varnish/eaccelerator itp. na serwerach z administracją instalujemy na życzenie klienta - nie ma najmniejszego problemu.

W przypadku pytań zapraszam na pomoc@biznes-host.pl - chętnie pomożemy i doradzimy.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować