Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
bartek-b

Przelew $ za granicę

Polecane posty

Witam

Muszę zapłacić pewnej firmie kasę na ich konto w USA w dolarach. Jak to zrobić, żeby było bez prowizji lub jakaś minimalna.

Pozdrawiam

Karta wypukla VISA/MASTERCARD/AMEX, stracisz jedynie na zlodziejskim kursie walut stosowanym przez system obslugi kart oraz bank, ale i tak jest to najtansze rozwiazanie.

W przypadku miedzynarodowego przelewu bankowego, trwac to bedzie bardzo dlugi i pobiora oplaty za: koszty banku lokalnego, koszty banku odbiorcy, koszty bankow posredniczacych. Kwota samych prowizji zaczyna sie od ok. 20 euro w wiekszosci przypadkow.

Jesli myslisz o zakupie uslug hostingowych zagranica, pomysl jeszcze raz i moze lepiej sie oplaca zakupic uslugi w Polsce ?

Jesli myslisz o zakupie uslug hostingowych zagranica, pomysl jeszcze raz i moze lepiej sie oplaca zakupic uslugi w Polsce ?

nawet jeśli cena przelewu równałaby się cenie hostingu to i tak w POlsce nie znajdę oferty z taką ilością transferu, a jakością porównywalną do home.pl

W pko mozna zalozyc konto miedzynarodowe na euro i dolary za 20 zl, i na pocztek trzeba wysylas min. 0,25 euro.

W pko mozna zalozyc konto miedzynarodowe na euro i dolary za 20 zl, i na pocztek trzeba wysylas min. 0,25 euro.
Rachunek dewizowy to akurat nie problem. Problem jest z wysokoscia oplat za przelewy typu SWIFT. Poza tym PKO z zasady jest jednym z najdrozszych bankow, a o obsludze klienta az szkoda mi mowic. Niestety stopien swiadomosci bankowej naszego spoleczenstwa jest jaki jest, ale to juz odrebny temat :)

W kwesti rozliczen miedzynarodowych akurat PEKAO S.A. jest jednym z najlepszych bankow, maja bardzo doswiadczona kadre w tym zakresie. Co do oplat i prowizji to kompletnie inna sprawa.

Innym bankiem ktory polecam w sprawie rozliczen miedzynarodowych to BZ WBK, choc nie polecam tego banku do trzymania bierzacego rachunku.

te sprawe zalatwilismy juz :) uzyczylem swojej karty kredytowej :)
Uwazaj tylko na taka mala, fajna rzecz jaka robia firmy z USA, czyli sciaganie automatycznie z Twojego konta pieniedzy przy koncu okresu abonamentowego. Po prostu ktos zrezygnuje, ale nie powiadomi o tym firmy z USA, a oni i tak sobie sciagna kase za nastepny okres.

BZ WBK ma najlepsza wg mnie oferte na przyklad dla studentow, a PEKAO ma oczywiscie dobra kadre. Oferte tez maja dobra, ale dla innych grup klientow.

wiem o tym ale tam sie wybieralo okres abonamentowy co oznacza ze nie moga przedlurzac,a inna sprawa jest to ze nie ktore firmy wlasnie w ten sposob oszukuja! karty kredytowe musza mjiec pokrycie w zarobkach wiec studenta it. nikt ich nie wyda niestety!

Mozna tez zakupic serwer w stanach w polskiej firmie ktora wystawia faktury i doradza lub tez administruje takim serwem. Ceny sa podobne do tych co sa w USA. Oczywiscie trzeba to robic w zaufanych firmach.

A ja tylko dodam, że koszt przelewu międzynarodowego to około 45 zł jednak nie więcej niż 200 zł (PKO BP)

Czas realizacji takiego przelewu to 3-4 dni robocze.

Pozdrawiam

Gość

Polecam www.monebookers.com

Przelew kosztuje tutaj 0,50 EUR a podjecie pieniedzy od 0 do 1,80 EUR (w zalaeznosci od kraju)

Konto ladujesz poprzez przelew na polskie konto wiec koszty sa bardzo niskie

pomyśl o załozeniu rachunku bankowego w stanach przez przedstawiciela w polsce np. amerbank będziesz miał problem z głowy to działa mniej wiecej jak inteligo tylko jest zlokalizowane w stanach zasilasz konto dolarami w polsce i płacisz tylko prowizje ok. 2 dol. ale nie płacisz za transfer do stanów ja mam takie konto i jest o.k.

albo załóż konto na kajmanach też maja w polsce przedstawiciela i pobierają bardzo niskie prowizje za wysyłkę międzynarodowa

pozatym ktoś dobrze napisał że zostaje Ci jeszcze karta kredytowa lub karta inteligo płaska (też nią zapłacisz) prowizja i różnica kursów jest znacznie tańsza niż wysyłka z polskiego banku i nic nie stoi na przeszkodzie żeby yankesi wystawili Ci fakture na podstawie takiej płatnosci .

przetłumacz ją zapłać VAT i dołącz do kosztów (równiez koszt tłumaczenia)

Ostatnio pojawił się nowy sposób płacenia $$$ za granicę za sprawą banku ING. Oferuje ona przepłaconą ekartę tylko do płatności internetowych i jest zgodna z VISA. ING wprowadziłą tą kartę ponieważ wcześniej bank ten oferował dla niezarabiających tylko karty debetowe typu Maestro czy Visa Electron i trzeba było mieć u nich konto.

EKARTA kosztuje jeśli dobrze pamiętam 25zł i nie trzeba być posiadaczem rachunku w banku ING. Z ekartą jest otwierany nowy rachunek, na który możemy przelewać pieniądze w celu doładowania ekarty. Ja akurat mam rachunek bieżący, więc używam w tym celu INGONLINE. Oczywiście nie trzeba posiadać stałych zarobków. Mnie zapisali jako student (bezrobotny). ;)

Więcej szczegółów tutaj:

http://www3.ingbank.pl/u235/navi/34520

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować