Skocz do zawartości
Infinity Tech

Telewizja w internecie , koniec ?

Polecane posty

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Beda-tepic-lewa-telewizje-Ostra-walka-z-piratami,wid,15238987,wiadomosc.html

To się musiało stać , chodzi mi bardziej o sam fakt , że zauważono ten nielegalny proceder niż o skuteczność działania organów śledczych.

Po filmach online przyszła pora na te pseudo serwisy heh , Swoją drogą jak była łapanka na te filmy online to jedynie osoby które pobierały płatności za dostęp do materiałów dostały wyroki. Tutaj jest gorzej bo każdy serwis z TV online ściąga opłatę za dostęp więc właściciele są w dupie.

Oj tam, wydaje mi sie ze to na razie tylko takie gadanie... Mam kumpla w Poznaniu który jest właścicielem dużego Polskiego hostingu filmów do tego posiada kolejny portal, katalog filmów, ktory jest juz trochę na Polskim rynku i trzyma sie dobrze, sam teraz zaczynam pisać skrypt hostingu plików ala odsiebie.

Jeden szczegół może generować pewne nieścisłości w transferze dom->Rosja->dom. Jeżeli udostępniasz to na własny użytek, to dlaczego jest dostępne dla wszystkich? ;)

Decydująca tu może być kwestia nie lokalizacji serwera, tylko tego gdzie jest działalność.. o ile takowa byłaby w ogóle zarejestrowana gdziekolwiek ;)

Gość Kamikadze

Jestem ciekaw czy w umowach (bo większośc osób nadaje z kablówek/satelit) czy nie ma tam jakiegoś paragrafiku małego drobnym druczkiem o zakazie przekazywania transmisji czy pobierania opłat za jego transmisję.

Jeżeli strona jest jawna i dostępna publicznie to jest tak samo jak puszczanie w restauracji telewizji - nielegalne bez odpowiednich papierków. Jeżeli są papierki mogą puszczać jakieś tam kanały (z tego co wiem zależnie od ilości tych papierków większą ilość :D)

Tak samo jest tutaj - nadajesz na stronę WWW ona jest publiczna to odpowiadasz tak samo.

I nie tłumaczyć tylko że jest to moja strona i nie pozycjonowana itp. To tak jak by otworzyć restaurację na wsi - może ktoś zajrzy albo nie zajrzy. Tak samo tutaj. ;)

Technicznie tak. Ale w umowie masz adnotację o braku możliwości reudostępniania sygnału.

To tak po pierwsze. A po drugie, to zgodę na to musisz mieć od nadawcy. Jeśli jej nie masz, to nie masz prawa do tego.

Nawet jeśli kanał nadawany jest jako FTA. I tyczy się to nie tylko szarych piratów Kowalskich, ale też i grube ryby.

Poczytajcie sobie, jak to dawniej były relacje Telewizji Polskiej z Polsatem Cyfrowym ;)

No i trzecia kwestia, której jak narazie nikt nie poruszał - czy robiąc takie cudo nie stajemy się przypadkiem operatorem/telewizją kablową, z całym dobrodziejstwem inwentarza (czyt. rejestry i sprawozdania do UKE)?

Dziwne :) Pani na linii CP twierdzi, że multiroom moge mieć w osobnych domach i wtedy dają drugą zupełnie nową kartę, która nie musi być powiązana z matką ;)

Wcale nie dziwne. Jest to cały czas usługa, na którą masz umowę i zgodę na odbior i korzystanie z tego sygnału na warunkach ustalonych przez nadawcę.

W momencie jeżeli go będziesz udostępniał swoim sąsiadom, "przypadkiem" przez serwer w Rosji, a sąsiedzi tylko przypadkiem dowiedzieli się o tym, jest to nieuprawnione udostępnianie sygnału, co stanowi złamanie umowy -> prawa.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się