Skocz do zawartości
Infinity Tech

Cloud Hosting konfiguracja Centos6

Polecane posty

Witam

Mógłby ktoś podrzucić sprawdzony i dosyć dobry poradnik odnosnie konfiguracji Centos 6 na cloudzie pod działanie serwisu www ? php , mysql , etc.

Pozdrawiam i dzięki :)

Przecież to jest to samo co wszędzie ;). yum search apache, yum search mysql, yum search php... yum search cokolwiek, yum install cokolwiek. Ewentualnie jak zawsze instalacja ze źródeł => wget, tar, /CONFIG, make, make install ;).

Może i ta kale skoro proszę o taki poradni kto chyba wyraźnie da się poznać że nie mam większej niż minimalnej wiedzy na ten temat , sam fakt że IP które dostałem do tego Clouda działa na Putty ale jak już webowo chcę zobaczyć czy Apache działa to nawet się nie wczytuje skubaniec :)

Więc jeżeli ktoś zarzuci linkiem do tutoriala to będę wdzięczny.

Już po kłopocie , zlecone komuś innemu sam nie ogarniam.

Jak to nie ogarniasz, przecież klikasz i samo się szuka ;)

Chociaż kolega mógł się postarać lepiej i podać stronę gdzie samo się instaluje...

Chociaż kolega mógł się postarać lepiej i podać stronę gdzie samo się instaluje...

Żart na poziomie :) ale czego się spodziewać.

Bo serwera nie potrafię skonfigurować :) ? czytałem 4 poradniki i jakoś każdy się znacznie różnił od drugiego , w jednym polecali coś zrobić tak a w drugim inaczej. Skoro jesteś tacy pro to dobrze dla Was ! przerost ambicji chłopaki macie heh

Kolego, zastanów się w ogóle o czym piszesz. Ochłoń na chwilę i pozbądź się tego hate'u bo nienawiść bije od Ciebie na kilometr ;).

Zapytałeś o konfigurację, napisałem. Nie znałeś szczegółów, podałem linki "na tacy". I pomimo tego jeszcze rzucasz tu na lewo i prawo, że... przepraszam, wywyższamy się? Linux jest takim magicznym ustrojstem, że podobnie jak w programowaniu nie ma jednego uniwersalnego configu, który zawsze jest najlepszy i zawsze będzie działał. Właśnie o to chodzi w administracji, żeby samemu się w to pobawić bo właśnie to jest cała frajda. Jak nie chcesz się bawić to zamów sobie adminów od Windows Server'a czy innego Red Hata i zleć im konfigurację. Jeśli nie potrafisz wyciągnąć wniosków z tych "4 poradników" i na bazie informacji tam zawartych sformułować sobie odpowiedzi to winić możesz wyłącznie siebie, a nie osoby, które za darmo, z własnej nieprzymuszonej woli chcą Ci pomóc. Tyle ode mnie, miłego dnia :).

Gość

Za***iście to wyszło, hehehe

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się